Staburags.lv ARHĪVS

Biedrības “Laime Saimē” gaida atbalstītājus

Biedrības “Laime Saimē” gaida atbalstītājus

Pagājuši biedrības “Laime Saimē” darbības kārtējie trīs mēneši. Lai gan šajā laikā nav paveikti lieli un pamanāmi darbi Latgales divīzijas štāba ēkas atjaunošanā, ir notikusi virzība mazāk redzamā “frontē”.

Izdevies pabeigt vēl Pļaviņu novada domes sākto Daugavas ielas 43. nama piebūves (caurlaides posteņa) nojaukšanas projekta dokumentācijas sakārtošanu. Biedrība saņēmusi Aizkraukles novada pašvaldības būvvaldes būvatļauju. Pašreiz tiek veikta nojaucamās ēkas tehniskā apsekošana, panākta vienošanās par būvuzraudzību un izraudzīts darbu veicējs. Pateicoties Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Aizkraukles daļas nesavtīgajam atbalstam, veikts mēģinājums atsūknēt ūdeni no Daugavas ielas 43/45 lietus ūdeņu kanalizācijas akas un to iztīrīt, bet simtgadīgais nosēdumu slānis neļāva to pabeigt. Joprojām meklējam būvuzņēmēju ēkas iekšpagalma spārna iebrukušā jumta atjaunošanai. 

Cik ļāva epidemioloģiskie noteikumi, biedrība “Laime Saimē” šajā laikā talkoja pie Vesetas tilta, sakopjot un apsekojot to, kā arī ar Latvijas Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldes un personīgi Elvīras Mantrovas atbalstu piedalījās Eiropas kultūras mantojuma dienu projektā. Pateicoties tam, biedrība iepretim Pļaviņu kultūras centram izvietoja informatīvo plāksni par Pļaviņu pārceltuvi un piestātni. 

Biedrība turpina darbu arī finansējuma piesaistīšanā, un jāpateicas kārtējiem ziedotājiem. Tie ir Laila Krasovska, Inta Niedre, Jānis Vaivods, Juris Labarēvičs, Juris Bērziņš, Ineta Balode, zemessargi Juris Avotiņš, Aivis Manfelds, Edgars Elksnis, Andžela Heislere. Citiem iestāžu vadītājiem ar savu ziedojumu piemēru parādīja Aizkraukles novada domes priekšsēdētājs Leons Līdums. Atkārtoti ziedojumu veicis Lāčplēša Kara ordeņa kavaliera Eduarda Krūmiņa mazdēls Kārlis Krūmiņš. Mums ir parādījies arī viens nopietns slepenais ziedotājs — Dainis Krieviņš, kuru mēs labprāt uzmeklētu, lai pasniegtu ziedojumu zīmi “Tencinājums”. Pilnu ziedojumu zīmju komplektu iegādājušies Raimonds Bergmanis, Silvija Cielava un Pēteris Cielavs.