Staburags.lv ARHĪVS

5 idejas brīvdienām ģimenēm ar bērniem

.

2021. gada 14. decembris 00:00

117
5 idejas brīvdienām ģimenēm ar bērniem

Brīvdienas ir laiks, kas paredzēts atpūtai un kopīgiem mirkļiem ar ģimeni. Vēlaties pavadīt brīvdienas kopā ar bērniem, taču trūkst ideju, kur doties, ko apskatīt un ko darīt? Smelieties idejas šajā rakstā, kur esam apkopojuši 6 idejas brīvdienām ģimenēm ar bērniem – piedāvājam gan aktīvas, gan relaksējošas atpūtas idejas, kas ļaus stiprināt ģimeniskās saites un atgūties no ikdienas steigas!


1.Dabas parka apmeklējums


Dodieties kopīgā izbraucienā uz dabas parku, lai izbaudītu veselīgu un iespaidiem bagātu atpūtu! Mūsu ieteikums – 1,5 ha plašais Tērvetes dabas parks, kas atrodas Tērvetes novadā. Tas, viennozīmīgi, ir viens no ģimenēm draudzīgākajiem brīvdienu galamērķiem. Parkā var doties nesteidzīgā pastaigā, apskatīt koka skulptūras, izložņāt namiņus, iziet šķēršļu joslu un labirintu, izbraukt ar vilcieniņu, uzkāpt skatu tornī, pat sastapt raganu un rūķu mammu. Atrast sev tīkamu nodarbi šajā parka var gan pieaugušie, gan bērni!


2.Zoodārza apmeklējums


Bērni un arī pieaugušie nekad nejutīsies garlaikoti zoo apmeklējuma laikā – tā ir iespēja uzzināt daudz ko jaunu! Tradicionāli tiek apmeklēts Rīgas zoo, taču lielisks zoo atrodas arī Latgalē, kur apskatāmi ne tikai Latvijas ainavu iemītnieki, bet arī dažādi eksotiskie dzīvnieki, kā pērtiķi, krokodili, bruņurupuči, žņaudzējčūskas u.c. Bērniem īpaši patiks trušu pilsētiņa, kurā var paglaudīt garaušus un iemūžināt jaukas atmiņas. Atrodoties Latgalē, pie reizes varat doties pastaigā pa atpūtas parku ''Stalkers'' vai, piemēram, izbaudīt aktīvo atpūtu piedzīvojumu parkā ''Daugavpils tarzāns''. Atpūta ar bērniem Latgalē noteikti ir lieliska brīvdienu ideja (apskatīt piedāvājumus atpūtai ar bērniem Latgalē)!


3.Gardas maltītes pagatavošana un kopīgas vakariņas


Ir brīvdienas, kurās nav vēlmes darīt neko citu kā tikai atrasties mājās un izbaudīt omulību. Arī brīvdienas mājās ar bērniem var būt interesantas – pagatavojiet gardu maltīti un izbaudiet kopīgas vakariņas, kuru laikā pārrunāt ikdienas notikumus! Nekļūdīsieties, ja izvēlēsieties pagatavot picas, jo tās garšo gan pieaugušajiem, gan bērniem. Turklāt, kopīgi, pašu spēkiem pagatavota maltīte vienmēr garšo lieliski!


4.Izbrauciens ar velosipēdiem vai pastaiga


Izbrauciens ar velosipēdiem vai pastaiga ir lielisks veids, kā izkustēties, tajā pašā laikā izbaudīt dabas šarmu. Jūsu ģimenei nav personīgo velosipēdu? Nenokariet degunus - dodieties uz tuvāko velosipēdu nomas punktu! Izbraucienu ar velosipēdu varat ieplānot gan kā mierīgu braucienu ar dažādiem pieturpunktiem pie apskates objektiem, gan arī kā ģimenisku sacensību, dodoties pa konkrētu velo maršrutu. Dodoties braucienā ar velosipēdu, vienmēr atcerieties par ceļu satiksmes noteikumiem un atbilstošu ekipējumu!


5.Spēļu vakars


Mierīgāka ideja brīvdienām ar bērniem ir spēļu vakars – Jums plauktiņā pavisam noteikti ir kāda interesanta, sen aizmirsta spēle. Lai padarītu vakaru interesantāku, varat uzaicināt ciemos kādu citu ģimeni un uzrīkot kopīgu sacensību! Spēļu vakaru varat apvienot ar gardu maltīti un noslēgumā, kopīgi ieritinoties dīvānā zem segas, noskatīties kādu iemīļotu filmu.


Ikdienā mēdzam aizmirst par svarīgo jeb laiku ar ģimeni, tādēļ izmantojiet brīvo laiku, lai dotos kopīgos piedzīvojumos un saliedētos. Lai jaukas brīvdienas!