Staburags.lv ARHĪVS

Eiduka sāk vareni un beigās nosargā vietu trīsdesmitniekā PK 10 km distancē Davosā

Ivars Bācis

2021. gada 12. decembris 17:59

81
Eiduka sāk vareni un beigās nosargā vietu trīsdesmitniekā PK 10 km distancē Davosā

Pasaules kausa trešajā posmā distanču slēpošanā, kas šodien noslēdzās Šveices kalnu kūrortā Davosā, otro dienu pēc kārtas ļoti labi nostartēja Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka no Aizkraukles novada, 10km brīvā stila distancē ar intervāla startu 89 dalībnieču konkurencē izcīnot 26.vietu un otro dienu pēc kārtas tiekot trīdesmitniekā, kas jau ir 14. reize karjerā, informē slēpotājas pārstāvis Ivars Bācis.


Pagājušajā gadā Davosā Patrīcija Eiduka 10.km distancē sasniedza fenomenālo 8.vietu, kas ir Latvijas labākais sasniegums distanču slēpošanā Pasaules kausa posmos. Toreiz nepiedalījās Norvēģija, Zviedrija un Somija, līdz ar to ko tādu vai līdzīgu sagaidīt šogad nebija pamata. Vakardienas sprinta kvalifikācija apliecināja, ka mūsu vadošā slēpotāja ir labā formā.


Patrīcija kā parasti sāka ļoti ātri, pie 2,2 km kontrolatzīmes uzrādot 13. laiku (+15 sek.). Šādu ātru tempu U23 čempionāta 7.vietas ieguvēja turēja līdz pusdistancei, noslēdzot divdesmitnieku (+27 sek.), bet tad sāka strauji zaudēt ātrumu. Taču slēpotājai no Vecbebriem izdevās noturēties trešajā desmitā un iegūt 26.vietu, nopelnot 5 punktus PK kopvērtējumam. Jau vakar Eiduka parūpējās, lai trešo sezonu pēc kārtas nopelnītu punktus PK kopvērtējumā, kas priekš Latvijas slēpošanas ir kaut kas unikāls. Atpalikšana 1:13 no uzvarētājas ir par divām minūtēm mazāk nekā martā pasaules čempionātā, un tik maz Terēzei Juhaugai Eiduka vēl nav zaudējusi.


Norvēģietes Juhaugas pārcilvēciskais sniegums izjauca gaidīto intrigu cīņā par uzvaru un godalgoto vietu sadalījumu. Zviedrieti Frīdu Karlsoni uz trešo vietu nobīdīja amerikāniete Džesika Diginsa. Pagājušā gada uzvarētāja Rozija Brennana ieņēma 4.vietu, bet Heilija Svirbula (abas ASV), kura pērn Davosā nopelnīja savu pirmo godalgu, noslēdza sešinieku.