Staburags.lv ARHĪVS

Patrīcija Eiduka Davosā atkal rāda neticamus ātrumus un pārliecinoši kvalificējas ceturtdaļfinālam

Ivars Bācis

2021. gada 12. decembris 10:58

85
Patrīcija Eiduka Davosā atkal rāda neticamus ātrumus un pārliecinoši kvalificējas ceturtdaļfinālam

Pasaules kausa trešajā posmā distanču slēpošanā, kas šodien sākās Šveices kalnu kūrortā Davosā, brīvā stila sprinta kvalifikācijā 84 dalībnieču vidū Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka no Aizkraukles novada nostartēja teicami, pārliecinoši spējot iekļūt labāko trīsdesmitniekā un kvalificēties ceturtdaļfinālam. Eiduka uzrādīja 13.laiku (+5,06 sek.). Neatkarīgi no ceturtdaļfināla iznākuma Patrīcija jau ir sasniegusi šīs sezonas labāko rezultātu, informē slēpotāju pārstāvis Ivars Bācis.

Pagājušajā gadā Davosā sprinta kvalifikācijā Patrīcija Eiduka uzrādīja 14.laiku un pirmo reizi Latvijas distanču slēpošanas vēsturē kvalificējās ceturtdaļfinālam jeb izslēgšanas braucieniem. Ceturtdaļfinālu arī panākumus guvusī latviete aizvadīja lieliski un apsteidza divas konkurentes, tikai knapi zaudējot Džesikai Diginsai un ieņemot 4.vietu braucienā, kas kopvērtējumā deva 18.vietu. Tas tobrīd bija Eidukas un arī Latvijas augstākais panākums PK posmos. Tiesa, toreiz iztrūka Norvēģijas, Zviedrijas un Somijas slēpotāju, kaut arī daļu no viņām ar tādu lielisku startu Patrīcija būtu apsteigusi. 

Šoreiz gan vīriešiem, gan sievietēm startēja vairāk dalībnieku. Sieviešu konkurencē dalībnieču skaits sniedzās pāri astoņdesmit. Patrīcija Eiduka startēja ar 36.numuru un sāka teicami, tobrīd uzrādot 5.rezultatu un apsteidzot vairākas titulētas sprinteres. Tobrīd bija skaidrs, ka Eiduka kvalificēsies ceturtdaļfinālam un pēc 11 mēnešu pārtraukuma atkal tiks pie pasaules kausa kopvērtējuma punktiem. Beigās Patrīcija uzrādīja 13.laiku, 0,2 sekundēm pietrūkstot līdz desmitniekam un sekundei līdz sešiniekam. Starp citu, tas ir pat labāk nekā pērn, un šogad visas lielvalstis piedalījās. 

Ārpus trīsdesmitnieka palika Olimpiskā un pasaules čempione sprintā Maikena Kaspersena Falla, kura sezonas pirmajos divos sprintos bija 3. un 10.vietā.