Staburags.lv ARHĪVS

Ziemassvētku sajūtas Kokneses parkā (video)

Ināra Sudare

2021. gada 11. decembris 21:00

864
Ziemassvētku sajūtas Kokneses parkā (video)

Kokneses apvienības pārvalde un Kokneses tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmijas koledžas studentiem  ikvienu aicina no 11. decembra līdz 10. janvārim doties noskaņu pastaigā “Reiz Koknesē” pa Kokneses parku  un tvert Ziemassvētku sajūtas. 

Tuvāk par iecerēto pasākumu lūdzu pastāstīt vienu no organizatoriem  Latvijas Kultūras akadēmijas koledžas pasniedzēju Jāni Jansonu. — Miers, daba, pastaiga un labs noskaņojums — tas šogad ir tas, uz ko aicinām. Jāņem vērā, ka pie projekta sākām strādāt jau rudenī, kad nebija stājušies spēkā nekādi ierobežojumi. Sakarā ar tiem šogad mūsu projekts būs krietni vien rimtāks nekā pērn, kad notika audiovizuālā pastaiga “Virmo gaisma Koknesē”. Taču, ja tā var teikt, pastaigas kulminācijas starojums būs rīt, 11. decembrī, un parīt, 12. decembrī.  Šajās dienās īpaši būs izgaismoti parka lielākie objekti — vecās un jaunās pilsdrupas.  Pārējās dienās varēs baudīt gaismas takas, būs arī mazi  gaismas pārsteigumi. Līdz 10. janvārim pie  ūdenskrituma paredzēta arī izgaismota stilizēta sama galva.  Visi izgaismošanas darbi tiek veikti ceturtdien un piektdien. Komandā strādā vairāk nekā 10 studentu, jāpiebilst, ka diviem studentiem tas būs koledžas beigšanas darbs. Pērn Kokneses parka terasītē ērti bija iekārtojusies neparasta būtne — Spoguļcilvēks, šogad  neparasta būtne  Drāšu cilvēks atpūtīsies Pērses pretējā krastā — Bilstiņmuižā. 

No visiem iecerētajiem darbiem mums neizdevās ierakstīt tikai  Valsts prezidenta Egila Levita audioapsveikumu, jo viņam nebija laika. Gaismas taka būs izgaismota no pulksten 17 līdz 22. 

Parka apmeklētajiem lūgums ievērot Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumus un izvairīties no drūzmēšanās, lai visi bez problēmām varētu baudīt mirdzumu, prieku un svētku noskaņu. 

Jāņa Jansona video