Staburags.lv ARHĪVS

Meklē mājas mazajam Rodžeram; suņukam jauni saimnieki!

Agita Grīnvalde-Iruka

2021. gada 8. decembris 11:19

589
Meklē mājas mazajam Rodžeram; suņukam jauni saimnieki!

Sēreniete Antonija Bitka, pirmdien vedot mazdēlu no darba, ceļa malā atrada mazu kucēnu, kurš tur bija nolikts palielā kartona kastē. Nu kundze, kura pati ir liela dzīvnieku mīļotāja, bet nevar mazo radībiņu paturēr savās mājās, meklē suņukam mīlošus un gādīgus saimniekus.
Atradums gadījies ceļa posmā starp Sēliju un Seci. “Bijām jau pabraukuši ceļa malā noliktajai kastei garām, kad mazdēls iesaucās – bet tā kaste kustas! Apstājāmies un devāmies skatīties, kas tur ir,” stāsta Antonija. “Kastē uz kaut kādas vecas maisa drēbes ieraudzījām mazu netīru un nosalušu radībiņu. Likām mašīnā un vedām mājās,” stāsta sēreniete. Kucēns, kuru Antonijas mazmeita jau nosaukusi par Rodžeru, jo atradenītis ir divus mēnešus vecs suņu puika, bija kārns un izvārdzis. Nākamajā dienā sunītis aizvests uz veterināro klīniku Aizkrauklē, kur to apskatījis dakteris Dāvids Kleimanis un atzinis, ka kucēns ir vesels, tikai uzturējies nelabvēlīgos apstākļos. Tagad Antonijas kundze sunītim meklē labus un gādīgus saimniekus, taču brīdina, ka suns būšot paliels. 

Kamēr uzklausījām sērenietes stāstu, mazais astainis izstaigāja redakcijas telpas, izošņājot katru kaktiņu, nedaudz uzrēja vienai kolēģei, sadraudzējās ar otru un pozēja fotogrāfam. Nospriedām – būs draudzīgs un labs sargs. “Es ļoti mīlu dzīvniekus un labprāt viņu paturētu pati, bet dzīvoju daudzdzīvokļu mājas dzīvoklī un mums mājās jau ir divi mazi sunīši un ārā lielais Grāfs, kuram nu jau 17 gadu. Mazajiem Čapim ir pieci gadi, bet Peciņai – trīs. Tie dāvināti mazbērniem,” stāsta Antonija. Vasarā Bitku saimei piepulcējies arī kaķēns, kuru Antonijas atradusi pamestu ārā, garā zālē. “Dzirdēju tādus pīkstienus, klusu ņaudēšanu, gāju skatīties un atradu kaķīti. Tā kā mums jau pilna māja ar dzīvniekiem.”

Rodžers nav Antonijas pirmais izglābtais suns. Pirms trijiem gadiem viņa Aizkraukles autoostā atrada mazo Klio un arī toreiz viņa ienāca pie mums redakcijā, lai palīdzētu atrast sunītim saimniekus. Mazā Klio toreiz aizdevās uz Limbažiem un viņas jaunie saimnieki joprojām uztur kontaktus ar suņuka glābēju.

***

Papildinājums 

Pēc publikācijas suņuks ātri vien  ir ticis pie jauniem saimniekiem — Antonijas kundze saka lielu paldies visiem atsaucīgajiem cilvēkiem. Rodžers ir atradis jaunas mājas Jaunjelgavā.