Staburags.lv ARHĪVS

Aizkraukles slimnīcā atkal uzņems plānveida pacientus

aizkraukle.lv

2021. gada 5. decembris 15:30

253
Aizkraukles slimnīcā atkal uzņems plānveida pacientus

No pirmdienas, 6. decembra, Aizkraukles slimnīcā uzsāks plānveida pacientu uzņemšanu terapijas un bērnu dienas stacionārā, bet te vairs neārstēs Covid-19 slimniekus. Slimnīcā turpmāk uzņems tikai tos pacientus, kuri varēs uzrādīt 48 stundu laikā veikta negatīva Covid-19 testa rezultātu, turklāt tas būs nepieciešams visiem pacientiem.


Strauji pieaugot saslimstībai ar Covid-19, arī Aizkraukles slimnīcā no 17. oktobra tika pārtraukta plānveida veselības aprūpes pakalpojumu sniegšana, un dienas stacionārs tika pārkārtots, lai tajā ārstētu tikai Covid-19 pacientus. No šī datuma Aizkraukles slimnīcā bija slēgts arī bērnu dienas stacionārs.


SIA “Aizkraukles slimnīca” valdes priekšsēdētāja Dzintra Krišjāne informē, ka no piektdienas, 3. decembra, slimnīcā pārtraukta Covid-19 pacientu ārstēšana, tā dažu dienu laikā pārkārtosies, tiek veikta dezinfekcija, lai no 6. decembra dienas stacionārs atkal darbu turpinātu ierastajā režīmā. 


No pirmdienas Aizkraukles slimnīcā darbosies gan dienas stacionārs hronisko un terapijas profila pacientu ārstēšanai, gan mazie pacienti atkal tiks uzņemti bērnu dienas stacionārā. 


“Vienīgi uzņemšanai Aizkraukles slimnīcā būs stingrāki noteikumi,” skaidro Dzintra Krišjāne. “Pirms stacionēšanas pacientam būs jāuzrāda negatīvs Covid-19 testa, kas veikts 48 stundu laikā pirms stāšanās slimnīcā, rezultāts. Tests būs jāuzrāda visiem pacientiem, neatkarīgi no tā, vai viņam ir vai nav Covid-19 sertifikāts. Turklāt derīgs būs tikai laboratorijā veiktais, bet ne siekalu vai ātrais antigēnu tests.”


Testu uz vietas slimnīcā nevarēs veikt. Arī iepriekš Covid-19 testi, lai uzņemtu slimnīcā, tika veikti testēšanas centros, un Aizkraukles slimnīcā atgriežas pie līdzšinējās kārtības.


 Tāpat kā līdz šim, darbu ierastajā režīmā turpina arī procedūru kabinets injekciju veikšanai, kā arī Aizkraukles poliklīnika.