Staburags.lv ARHĪVS

Varēs organizēt Ziemassvētku tirdziņus “zaļajā režīmā”

Varēs organizēt Ziemassvētku  tirdziņus “zaļajā režīmā”

Valdība lēma atļaut Ziemassvētku tirdziņu un citu gadatirgu organizēšanu epidemioloģiski drošā jeb “zaļajā” drošības vidē, nosakot precīzus drošības pasākumus to organizēšanai un norisei.


“Ziemassvētku tirdziņi un gadatirgi ir ne vien tradīcija, bet arī iespēja mūsu mājražotājiem, amatniekiem un mazajiem uzņēmējiem realizēt savas preces, kuras daudzi izvēlas dāvanām un ražotāju atbal­stam. Ir patiešām liela šo mazo uzņēmēju grupa, kuriem šie tirdziņi ir vajadzīgi, kuri strādā mājās un kuriem galvenais produkcijas noieta mēnesis ir decembris. Un arī sabiedrība ir ļoti noilgojusies pēc Ziemsvētku sajūtas. Diemžēl dažādu garu diskusiju un saskaņojumu rezultātā esam iekavējuši vismaz pāris nedēļas, taču panācām kompromisu, un Ziemassvētku tirdziņi drošā vidē varēs notikt,” norāda ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.

Ekonomikas ministrija aicina gan tirgus organizatorus, gan tirgotājus, gan tirgus apmeklētājus būt ļoti piesardzīgiem un strikti ievērot visus drošības pasākumus, t. sk. visiem lietot sejas maskas, lai pēc iespējas mazinātu Covid-19 izplatības risku.

Tirdziņu norises vietā varēs tikt sniegti arī sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumi, ievērojot visas jau iepriekš noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai.

Vienlaikus tirdziņu norises vietās nedrīkstēs rīkot izklaides pasākumus, piemēram, tematiskus svētkus, atrakcijas, muzikālus priekšnesumus utt., izņemot tematiskas izstādes, ja tiek nodrošināta 2 metru distances ievērošana starp individuāliem apmeklētājiem vai dažādu mājsaimniecību locekļiem.