Staburags.lv ARHĪVS

Iespēja ziedot Aizkraukles dzīvnieku aizsardzības biedrībai

Iespēja ziedot Aizkraukles dzīvnieku aizsardzības biedrībai

Rūpējoties par četrkājainajiem mīluļiem, līdz 20. decembrim Pļaviņu jauniešu iniciatīvu centra “Ideja” jaunieši nolēmuši organizēt labdarības akciju “Silta sirds — siltas ķepas”. Tās laikā ikviens iedzīvotājs aicināts atbalstīt Aizkraukles dzīvnieku aizsardzības biedrībā “Felida” mītošos dzīvniekus, iegādājoties un ziedojot viņiem dzīvnieku barību un citus nepieciešamos ikdienas produktus.

Akcijā aicināts ziedot konservus kaķiem un kaķēniem, cementējošās smiltis kaķu tualetei, dvieļus, palagus un citus apģērba gabalus no dabīgiem materiāliem (kokvilna, lins u. c.), tīras avīzes, rotaļlietas un dažādus aksesuārus. Mājdzīvniekiem piemērotos produktus iespējams nogādāt no pirmdienas līdz ceturtdienai centra “Ideja” telpās Pļaviņās, Daugavas ielā 50, laikā no pulksten 12 līdz 19, iepriekš piesakoties.

Katrs ziedojums ir liels atbalsts biedrībā mītošajiem dzīvniekiem, kuri paši nevar palūgt palīdzību vai pastāstīt par iemesliem, kāpēc nonākuši biedrībā. Tāpēc to varam sniegt mēs, ziedojot pārtiku vai dodot jaunas mājas. Dzīvnieku skaits “Felidā” ir mainīgs, bet vidēji šobrīd tiek aprūpēti 40 kaķi, puse no tiem kaķēni līdz gada vecumam, tādēļ svarīgi ir atbalstīt mazos, kuriem nepieciešamas papildu rūpes.

Četrkājainie mīluļi, kuri nonāk patver­smēs, diemžēl savu likteni neizvēlas un nevar to ietekmēt, tomēr katrs dzīvnieks neatkarīgi no mitināšanās vietas vēlas cilvēku uzmanību, mīlestību, rūpes, siltumu, drošības sajūtu, medicīnisko aprūpi un, protams, barību. Ar dzīvnieku biedrības darbinieku rūpēm un entuziasmu ir par maz, tādēļ ir vajadzīgs sabiedrības atbalsts, ziedojot barību un citus piemērotus produktus mājdzīvniekiem, kā arī apmeklējot dzīvnieku patversmes un izrādot savu mīlestību dzīvnieciņiem noderīgā veidā. Ziemassvētki ir gaidīšanas, dāvināšanas un cerību laiks, tādēļ “Idejas” jaunieši aicina iedzīvotājus nepalikt vienaldzīgiem, bet aktīvi līdzdarboties labdarības akcijā, jo tas neprasa neko daudz, taču raisīs tik daudz pozitīvā — būs prieks par labi padarītu darbu, dzīvniekiem viss nepieciešamais un “Felidas” darbinieki priecīgi par cilvēku labajām sirdīm un atsaucību! 

“Felida” ir uz labprātības principa balstīta dzīvnieku aizsardzības biedrība, kuras mērķis ir darboties novada teritorijā un uzlabot pilsētas bezsaimnieku dzīvnieku labklājību. Iespēju robežās biedrība cenšas palīdzēt krīzes situācijā nonākušiem, apslimušiem, izbadinātiem, pamestiem un vardarbībā cietušiem dzīvniekiem. Tāpat viens no biedrības “Felida” pamatmērķiem ir sabiedrības izglītošana dzīvnieku labturības un  aprūpes jautājumos, kā arī tolerantas attieksmes veicināšana pret bezsaimnieku dzīvniekiem. Biedrības misija ir atrast katram dzīvniekam mīlošus saimniekus un labas mājas.