Staburags.lv ARHĪVS

Aizkraukles apvienoto novadu bāriņtiesu vadīs Liāna Purvinska

Guna Mikasenoka

2021. gada 2. decembris 10:04

544
Aizkraukles apvienoto novadu bāriņtiesu vadīs Liāna Purvinska

Par jaunveidotā Aizkraukles novada bāriņtiesas priekšsēdētāju no nākamā gada janvāra novada dome apstiprināja līdzšinējo Aizkraukles novada bāriņtiesas priekšsēdētāju un apvienoto novadu bāriņtiesu darba koordinatori Liānu Purvinsku, bet par vietnieci — līdzšinējo viņas vietnieci Irīnu Elksni. Viņas abas bija vienīgās amata pretendentes.

Liānai Purvinskai bāriņtiesas darbā ir 11 gadu pieredze — piecus gadus viņa bija bāriņtiesas locekle, sešus gadus — tās priekšsēdētāja. Savukārt Irīna Elksne bāriņtiesā strādā kopš 2014. gada, bijusi bāriņtiesas locekle un gandrīz divus gadus pilda vietnieces pienākumus. Abām ir maģistra grāds. Liāna Purvinska maģistra grādu ieguvusi Baltijas Starptautiskajā akadēmijā, pirms tam šajā augstskolā saņēmusi juriskonsulta kvalifikāciju, kas atbilst piektajam profesionālās kvalifikācijas līmenim. Tiesas darbā viņai ir 16 gadu pieredze. Irīna Elksne profesionālo maģistra grādu tiesību zinātnēs un jurista kvalifikāciju, kas atbilst piektajam profesionālās kvalifikācijas līmenim, ieguvusi Biznesa augstskolā “Turība”. Pirms tam viņa absolvēja Rēzeknes Augstskolu, iegūstot otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību un jurista kvalifikāciju.

Bāriņtiesā pavisam strādās 15 darbinieku. Pēc izsludinātās pieteikšanās bāriņtiesas locekļu amatam pretendenti, kuri pieteikušies, vēl tiks izvērtēti, taču viņu ir mazāk, nekā nepieciešams, tādēļ tiks sludināta atkārtota pieteikšanās.