Staburags.lv ARHĪVS

Grūtības jāpārvar kopā

Agita Grīnvalde-Iruka

2021. gada 26. novembris 08:58

256
Grūtības jāpārvar kopā

Pēdējo nedēļu laikā esam saņēmuši daudzu neapmierinātu lasītāju zvanus par to, ka laikā nav saņemta abonētā avīze. No Seces, Jaunjelgavas, Aizkraukles un citām vietām. Ziņots, ka avīze, par kuras izdošanu un arī piegādi, ko nodrošina “Latvijas pasts”, cilvēki samaksājuši jau avansā, nav piegādāta pat otrajā un trešajā dienā pēc tās iznākšanas. Secē mūsu uzticīgie lasītāji mēģināja situāciju risināt paši, meklējot saziņas ceļus ar pasta darbiniekiem. Jaunjelgavieši vērsās pie mums, un savukārt mēs lūdzām skaidrojumu tiem, kuriem esam uzticējuši laikraksta piegādi. Diemžēl komunikācija ar šo valstij piederošo uzņēmumu parasti ir diezgan lēna un formāla, un ar katru pakalpojumu attīstības pakāpi, ar kuru lepojas pasts, tas attālinās un attālinās no saviem klientiem. Ja agrāk varējām piezvanīt uz vietējo pasta nodaļu un pajautāt, kas atgadījies, kāpēc nav piegādāta pasūtītā avīze, tad tagad šādas problēmas jāpiesaka vienotajā klientu centrā, no kura saņemam atbildi, ka mūsu un jebkura klienta sūdzība tiks izskatīta divu, trīs dienu laikā.Lai kā vēlētos palīdzēt saviem lasītājiem, jo par katru neaiznesto avīzi cilvēki zvana uz redakciju, ne uz pastu, diemžēl mēs šo procesu nevaram ne paātrināt, ne mainīt. Aizkrauklē esam no saviem krājumiem cilvēkiem avīzi nesuši paši, taču arī redakcijā avīžu skaits ir ierobežots, tās paredzētas lasītājiem, kuri to saņem pie mums uz vietas. Tālākās vietās tas nav tik vienkārši, jāgaida vien pastnieks. Līgums ar pastu noteic, ka Aizkraukles pilsētā avīze jāpiegādā tās iznākšanas dienā līdz pulksten 15, savukārt visā pārējā novada teritorijā — vienkārši avīzes iznākšanas dienā. 

Pagājušajā nedēļā, kad problēmas ar piegādi bija Aizkrauklē, mums izdevās noskaidrot, ka nav pastnieku, kas nodrošina piegādi, un pievakarē to veikuši citi darbinieki. Pagājušajā ziemā, kad bija augsta saslimstība ar kovidu un tas ietekmēja arī pasta darbu, saņēmām iestādes vadītāja vēstuli, ka atbilstoši noslēgtajam līgumam iestājušies neparedzēti ārkārtas apstākļi un piegādes var kavēties. Šajā rudenī šādu ziņu neesam saņēmuši. Taču ir skaidrs, ka kovids ietekmējis arī pasta darbu — cilvēki slimo, iespējams, daļa nevar turpināt darbu, atlikušajiem palielinās slodze, jo jāpiegādā ne tikai abonētā prese, bet arī pensijas un citi sūtījumi. 

Tāpēc aicinu cilvēkus būt iecietīgākiem un saprotošākiem, mums šobrīd visiem klājas grūti, nākas samierināties ar dažādām nebūšanām, taču tas nav iemesls izgāzt dusmas uz līdzcilvēkiem. Mēs darām visu, kas mūsu spēkos, lai gan izdotu avīzi, gan aizstāvētu lasītāju intereses par tās laicīgu saņemšanu. Ļoti ceram, ka šīs ir īslaicīgas grūtības un kāda laikā nepiegādāta avīze nekļūs par iemeslu atteikties no ierastās lasāmvielas.