Staburags.lv ARHĪVS

Priekšrocības, kas liks Tev apsvērt sava dzīvokļa iegādi

.

2021. gada 23. novembris 00:00

81
Priekšrocības, kas liks Tev apsvērt sava dzīvokļa iegādi

Īpašuma iegāde ir viens no svarīgākajiem finansiālajiem lēmumiem, ko cilvēki pieņem savas dzīves laikā. Iegādājoties īpašumu, sākumā vajadzētu uzdot sev jautājumu - kādēļ to darīt? Šajā rakstā esam apkopojuši priekšrocības, kas liks Tev apsvērt sava dzīvokļa iegādi!


Ilgtermiņa ieguldījums


Dzīvoklis ir ilgtermiņa ieguldījums – laika gaitā tas, protams, var zaudēt vērtību, taču tas notiek reti. Vairumā gadījumu iegādāto dzīvokli varēsiet pārdot dārgāk, tādējādi nopelnot, īpaši, ja tajā esat veicis uzlabojumus. Personīgo dzīvokli iespējams nodot arī no paaudzes paaudzē, piešķirot tam ne tikai finansiālu, bet arī emocionālu vērtību.


Vēlmju īstenošana


Kad Jums pieder pašam savs dzīvoklis, Jūs esat neatkarīgs no īrnieka – jebkurā laikā to varat atjaunot un uzlabot pēc savas patikas. Turklāt uzlabojumi tikai paaugstinās īpašuma vērtību.

Vēl viena priekšrocība ir tā, ka personīgajā dzīvoklī varat turēt mājdzīvniekus, kurus daudzos gadījumos izīrētāji neatļauj.


Drošības un mājīguma sajūta


Iegādājoties dzīvokli, Jūs nodrošināt sev un savai ģimenei personīgo telpu. Kas gan var būt labāks kā pēc garas un smagas darba dienas atgriezties savā miera ostā, kur valda drošības un mājīguma sajūta? Galu galā nav citas tādas vietas, kur varat justies mājīgāk kā savās mājās, justies patiesi brīvi un vienkārši būt Jūs pats.


Mazāk uztraukumu


Kad ir savs dzīvoklis, nav jāuztraucas par to, ka īrnieks kādā brīdī izdomās izbeigt nomas līgumu un Jums nāksies meklēt citu dzīvesvietu. Turklāt varat aiztaupīt laiku un pūles, veicot ikmēneša maksājumus, atkal un atkal atjaunojot īres līgumu.


Statuss


Visbeidzot, dzīvokļa iegāde norāda Jūsu statusu sabiedrībā – tas ir nozīmīgs sasniegums. Iegādājoties dzīvokli, varat ievērojami uzlabot savu sociālo stāvokli, tomēr atcerieties, ka tas ir nopietns lēmums, tādēļ nesteidzieties un apdomājiet, vai patiesi varat to atļauties!


Lielāka finansiālā brīvība


Kad dzīvoklis tiek īrēts, izīrētājs jebkurā brīdī var nolemt palielināt īres maksu, un vairumā gadījumu cilvēki piekrīt maksāt vairāk, jo nevēlas pūlēties, lai meklētu citu dzīvesvietu un pārvāktos.

Lai gan dzīvokļu īpašniekiem tāpat ir dažādi izdevumi, tādi kā komunālie un apsaimniekošanas maksājumi, šīs summas nereti ir fiksētas, tādējādi Jūs ar tām rēķināties un Jums ir lielāka finansiālā brīvība. Dažos gadījumos šīs izmaksas iespējams pat kontrolēt, samazinot tās.


Ieguldījums nākotnē


Lai gan dzīvokļa īre varētu likties lētāka nekā iegāde, dzīvoklis ir ieguldījums Jūsu nākotnē. Padomājiet, kas ir izdevīgāk un vērtīgāk – maksāt īres naudu vai maksāt to pašu naudu aizdevējam un pēc kāda laika, kad konkrētā summa atmaksāta, dzīvoklis nonāk Jūsu īpašumā?


Kā redzat, dzīvoklis ir patiesi vērtīgs pirkums. Ja esat nolēmis iegādāties dzīvokli, taču pietrūkst, piemēram, mēbeļu iegādei, noderēt var patēriņa kredīts, tomēr atcerieties, ka tās ir nopietnas saistības, kas radīs papildu finansiālo slogu. Pieteikties patēriņa kredītam var mājas lapā Ferratum.lv!