Staburags.lv ARHĪVS

Neredzamais gājējs nolamājas

www.staburags.lv

2021. gada 11. novembris 11:42

397
Neredzamais gājējs nolamājas

Kā liecina sākotnējā informācija, 9. novembrī Aizkraukles novada Aiviekstes pagastā vīrietis vadīja automašīnu Toyota Avensis un ar transportlīdzekļa labās puses ārējo atpakaļskata spoguli aizķēra gājēju, kurš gāja pa ceļa braucamo daļu un bija ģērbies tumšās drēbes bez atstarojošiem elementiem. Kad autovadītājs apstājās, lai noskaidrotu, vai gājējam viss ir labi ar veselību, gājējs nolamājās un aizgāja no notikuma vietas. Policija turpina skaidrot notikušā apstākļus — informē Valsts policijas pārstāve Dace Kalniņa. 

No 10. novembra pulksten 20 līdz 11. novembra pulksten 5 Aizkraukles iecirkņa apkalpojamajā teritorijā tika pārbaudītas 20 personas, no kurām visas par dzīvesvietas atstāšanu mājsēdes laikā uzrādīja pašapliecinājumus. Tāpat aizvadītajā diennaktī Valsts policijas amatpersonas veica pārbaudes 10 tirdzniecības vietās (veikalos, ielu tirdzniecības vietās, tirgos, degvielas uzpildes stacijās, kafejnīcās, u.c.), pārkāpumi netika konstatēti.  

Kā liecina sākotnējā informācija, 8. novembrī Aizkraukles novada Klintaines pagastā kāds vīrietis informēja likumsargus, ka viņa mājvietā divi paziņas grasās ar viņu fiziski izrēķināties. Ierodoties norādītajā adresē, policists konstatēja, ka vīrietis mājās atrodas viens un notikums par izteiktajiem draudiem ir izdomāts. Par notikušo tika sākts administratīvā pārkāpuma process un vīrietim par nepamatotu policijas izsaukšanu piemērots naudas sods 35 eiro.