Staburags.lv ARHĪVS

Mežsaimniecības uzņēmums, kas palīdzēs ikvienam

.

2021. gada 30. oktobris 00:00

73
Mežsaimniecības uzņēmums, kas palīdzēs ikvienam

Ja plānojat pārdot savu meža īpašumu, tad visdrīzāk būsiet meklējuši informāciju par dažādiem mežsaimniecības uzņēmumiem, kas piedāvā šādu pakalpojumu. Viens no stabilākajiem un pieprasītākajiem Latvijas mežssaimniecības uzņēmumiem ir SIA Trovent, kas nodarbojas ar mežu un lauksaimniecības zemes uzpirkšanu visā Latvijā.


Mežs kā Latvijas vērtība


Latvijā meži klāj 53% no valsts teritorijas, kas ir 3,4 miljoni hektāru. Tas nenozīmē, ka visā šajā teritorijā ir iespējama saimnieciskā darbība. No iepriekšminētajiem 53% šajā brīdī saimnieciskās darbības aizliegums ir 28% meža platību. Apmēram puse no Latvijā esošajiem mežiem pieder privātpersonām un otra puse valstij un pašvaldībām.


Mežs nav tikai kokmateriālu ieguves vieta, mežs - tā ir visas valsts vērtība, kas ir profesionāli jāuzrauga un jākopj. Mežs balansē ūdens apriti un novērš erozijas risku augsnē, nodrošina bioloģisko daudzveidību, ir mājvieta daudzām dzīvnieku sugām. Mežos aug ogas, sēnes, tiem ir nozīmīga sociālā funkcija - mežus var izmantot arī kā pastaigu un skrējienu vietas. Meži ražo O2 un piesaista CO2, attiecīgi mazinot klimata izmaiņu riskus.


Latvijas mežos esošā bioloģiskā daudzveidība nav salīdzināma ar kādas citas valsts ekosistēmu. Tas arī ir viens no svarīgākajiem iemesliem, kādēļ meža nozarē jādarbojas profesionāļiem, kas lieliski pārzina savas jomas darbību un principus.


Kvalitatīva meža apsaimniekošana


Tieši tādēļ svarīgi, lai meža apsaimniekošanas , kopšanas darbi noritētu profesionāli. Meža pārdošanai ir jābūt pārdomātam solim. Attiecīgi pārdot īpašumu tikai drošam un zināmam mežsaimniecības uzņēmumam, kas savu darba kvalitāti ir attaisnojis ar darbiem.


Ja Jums pieder meža īpašums, bet vēlaties to izdevīgi pārdot, tad iesakām sazināties ar mežsaimniecības uzņēmumu SIA Trovent.


Informāciju par SIA Trovent var iegūt mājas lapā www.trovent.lv, kā arī sazināties ar mums pa telefonu 29429555 vai e - pastu info@trovent.lv. Ja Jums ir ērti, tad varat aizpildīt mājas lapā esošo pieprasījuma formu un tuvāko darba dienu laika SIA Troven pārstāvji ar Jums sazināsies.