Staburags.lv ARHĪVS

Kā izvēlēties grīdas paklāju viesistabai – iesaka paklāju veiklas internetā paklajs-eu.lv

.

2021. gada 29. oktobris 00:00

110
Kā izvēlēties grīdas paklāju viesistabai – iesaka paklāju veiklas internetā paklajs-eu.lv

Plašajā paklāju piedāvājumā ikviens pircējs var apjukt, izdarot izvēli par labu konkrētam grīdas paklāja dizainam vai modelim. Katram pircējam ir ne tikai savas dizaina preferences, bet arī praktiskās vajadzības, kuras grīdas segumam ir nepieciešams izpildīt, piemēram, izturība, tīrīšanas iespējas, anti-alerģiskas īpašības un citas prasības. Īpaši tas attiecas uz paklājiem viesistabā – telpu, kurā vairums no mums pavada visvairāk laikā atpūšoties, strādājot un uzņemot viesus. Kādi ir vislabākie un piemērotākie grīdas paklāji viesistabai? Viens no Baltijas valstīs vadošajiem paklāju veikaliem internetā paklajs-eu.lv, ir apkopojis trīs svarīgākos ieteikumus piemērotākā viesistabas paklāja izvēlē!

Grīdas paklāja izturība Telpās, kurās pavadām visvairāk sava laika, viens no svarīgākajiem priekšnoteikumiem paklāja izvēlē ir tā izturība. Tas attiecas gan uz paklājiem, kuri pilnībā noklāj telpas grīdu, gan grīdas celiņiem vai dizaina paklājiem. Jo vairāk telpā tiek pavadīts laiks, jo vairāk tiek lietots arī grīdas segums. Kvalitatīvs paklājs ar augstām pretnodiluma īpašībām mājokļa dzīvojamo telpu ilgāk palīdzēs saglabāt vizuāli pievilcīgu un mājīgu. Iegādājoties paklāju, svarīgi atcerēties, ka vienlīdz izturīgi (attiecībā pret nodilumu) būs gan sintētiskās un dabīgās šķiedras, gan jaukto šķiedru paklāji. Taču, lai orientēšanās plašajā piedāvājuma klāstā būtu vienkāršāka, pievirsiet uzmanību paklāja blīvumam. Ja tas ir vismaz 2,000 punkti/m², tad tas būs lieliski piemētos viesistabai.

Paklāja tīrīšana Līdzīgi kā paklāja pretnodiluma īpašības, arī izvēlētā grīdas seguma tīrīšana ir vienlīdz svarīga telpās, kurās pavadām daudz laika. Īpaši tas attiecas uz mājsaimniecībām ar maziem bērniem vai mājdzīvniekiem. Attiecībā uz paklāju tīrīšanu ir svarīgi atcerēties ne tikai par ikdienas uzkopšanu ar putekļu sūcēju, bet arī traipu tīrīšanu. Paklāju tīrīšana ar putekļu sūcēju būs vienlīdz vienkārša gan dabīgās, gan mākslīgās šķiedras paklājiem. Taču tīrīšanas efektivitāti ietekmēs uzkārsuma garums – pūkainu un garsaru paklāju tīrīšana var prasīt vairāk laika. Taču traipu tīrīšanas ziņā materiāla nozīme ir svarīga. Sintētiskās un jauktās šķiedras grīdas paklājiem būs augstākas traipu noturības īpašības, nekā dabīgās šķiedras paklājiem. Tāpat sintētiskās šķiedras paklāju tīrīšanai var tikt izmantota dažāda sadzīves ķīmija. Tikmēr dabīgie paklāji pieprasīs īpaši saudzīgas tīrīšanas metodes.

Dizains un krāsa Grīdas paklājam noteikti ir jāveic ne tikai praktiska, bet arī dizaina funkcija. Proti, jāpadara telpas interjers mājīgāka, pievilcīgāks un siltāks. Dizaina un krāsas aspekts paklāja izvēlē ir subjektīvs. Katram pircējam ir sava vīzija par konkrētās telpas izskatu un vēlamo papildinājumu. Taču paklāju eksperti no paklajs-eu.lv iesaka paklāja dizainā un krāsu izvēlē izvērtēt telpas saņemto dabīgo gaismu, kā arī pat mājdzīvnieku spalvas krāsu. Pirmkārt, telpās, kuras saņem daudz dabīgās gaismas, nebūs ierobežojumu attiecībā uz paklāja krāsu. Taču telpās, kurās ir maz dabīgās dienas gaismas, svarīgi izvēlēties toņus, kas nepadarīs telpu vēl tumšāku un aukstāku. Otrkārt, ja mājās ir mājdzīvnieki, tad izvērtējiet, uz kādas krāsas paklāja dzīvnieku spalvas būs mazāk pamanāmas.