Staburags.lv ARHĪVS

Izsludina eseju konkursu skolēniem “Tehnoloģijas manā dzīvē – šodien un rīt”

Izsludina eseju konkursu skolēniem “Tehnoloģijas manā dzīvē – šodien un rīt”

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) izsludina eseju konkursu skolēniem “Tehnoloģijas manā dzīvē – šodien un rīt”. Konkurss organizēts, lai dotu iespēju skolēniem formulēt un izteikt domas, idejas un pārdomas par mūsdienu tehnoloģiju lietošanas paradumiem, vietu dzīvē, attīstības perspektīvām, piemēram, mākslīgā intelekta lomu, interneta tālāku izmantojamību, nozīmīgām personībām šajā jomā u.tml., kā arī par savu pašreizējo pieredzi un redzējumu par tehnoloģiju ietekmi uz dzīvi nākotnē, tā veicinot izpratni par tehnoloģiju lietderīgu un drošu izmantošanu dzīvē.


Konkursā var piedalīties ikviens vispārizglītojošās vai profesionālās izglītības iestādes skolēns vai audzēknis, sākot no 7. klases. Darbi tiks vērtēti trīs kategorijās – 7.-9. klašu un 10.-12. klašu, kā arī profesionālās izglītības iestāžu grupās.


Darbus dalībai konkursā var iesniegt no 20. oktobra līdz 22. novembrim. Labāko darbu autorus izvēlēsies vērtēšanas komisija, tos apbalvos decembrī. Godalgoto eseju autori saņems ierīces kvalitatīvai un daudzveidīgai laika pavadīšanai.


Sīkāka informācija par konkursu atrodama VBTAI mājaslapā www.bti.gov.lv, sadaļā “Konkursi”.