Staburags.lv ARHĪVS

Ilgtermiņa kredīts — lielākiem mērķiem un vajadzībām

.

2021. gada 3. oktobris 00:00

50
Ilgtermiņa kredīts — lielākiem mērķiem un vajadzībām

Ņemot vērā dažādās patērētāju vajadzības, kredītdevēji piedāvā dažādus aizdevuma veidus. Viens no tiem ir ilgtermiņa kredīts, kas paredzēts lielāku mērķu īstenošanai. Ko der zināt par šo kredīta veidu? Par to vairāk turpinājumā.


Garāks atmaksas termiņš


Kā jau vēstī nosaukums, ilgtermiņa kredīti jāatmaksā ilgākā laika posmā. Atkarībā no aizdevēja, atmaksas termiņš var būt no vairākiem mēnešiem līdz dažiem gadiem.


Lielāka pieejamā aizdevuma summa


Likumsakarīgi, ka arī pieejamā aizdevuma summa ir lielāka - tā ir iespēja aizņemties līdz pat vairākiem tūkstošiem eiro savu lielāko ieceru īstenošanai.


Ilgtermiņa kredītu veidi


Atkarībā no savām vajadzībām, kredītņēmējs var izvēlēties sev piemērotāko ilgtermiņa aizdevuma veidu. Pie ilgtermiņa kredītiem var pieskaitīt:


  • Patēriņa kredītu - viens no populārākajiem aizdevumu veidiem. To var izmantot dažādiem mērķiem, piemēram, mājokļa remontam;

  • Kredītlīniju - šis ir nebanku kredītdevēju piedāvāts aizdevuma veids, kas savā ziņā atgādina bankas izsniegto kredītkarti. Iepriekš noteikta kredītlimita ietvaros iespējams aizņemties tik reižu, cik nepieciešams;

  • Auto kredītu - automašīnas iegādei daudzi izmanto auto kredītu. Atšķirībā no līzinga, auto kredīts vairumā gadījumu nodrošina, ka iegādātais auto jau uzreiz ir kredītņēmēja īpašums


Tāpat pie ilgtermiņa aizdevumiem var minēt banku piedāvātos variantus, piemēram, hipotekāro kredītu, studiju kredītu un citus.


Kredīta noformēšanas nosacījumi


Lai ilgtermiņa kredīts tiktu piešķirts, jāatbilst vairākiem nosacījumiem - kredīts pieejams personām ar pozitīvu kredītvēsturi un atbilstošu maksātspēju. Svarīgs ir arī aizdevēja noteiktais vecuma ierobežojums - visbiežāk ilgtermiņa kredīts pie nebanku aizdevējiem pieejams no 20 gadu vecuma.


Svarīgi - atkarībā no izvēlētā aizdevuma veida, summas un kredītdevēja nosacījumiem, papildus var tikt prasīts arī nodrošinājums - ķīla vai galvojums.


Ja Jums ir lielāki mērķi, kuru sasniegšanu nevarat vai nevēlaties atlikt, ieskatieties VIASMS.lv piedāvājumā! Tā ir iespēja aizņemties līdz pat 3000 eiro, turklāt jaunajiem klientiem pirmās 30 dienas pieejama 100% atlaide komisijas maksai.


Pirms aizdevuma noformēšanas svarīgi izvērtēt savu maksātspēju, lai būtu drošs, ka kredītsaistības spēsiet izpildīt līgumā noteiktajā laikā.