Staburags.lv ARHĪVS

Urbanovičs: Valdības piekoptā "piespiešanas taktika" ļauj citiem spēlētājiem ekspluatēt cilvēku riebumu pret valdību

LETA

2021. gada 23. septembris 10:07

52
Urbanovičs: Valdības piekoptā "piespiešanas taktika" ļauj citiem spēlētājiem ekspluatēt cilvēku riebumu pret valdību

Ministru kabineta vakcinācijas procesa kontekstā piekoptā "piespiešanas taktika" ļauj citiem spēlētājiem ekspluatēt cilvēku riebumu pret valdību, vērtējot politiskos procesus, intervijā Latvijas Radio sacīja partijas "Saskaņa" līderis, Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs.

Politiķis pauda, ka valdības vēlme vakcinācijas procesā ieviest "pātagas principu" neesot veiksmīgākais paņēmiens, jo tas ļauj aktivizēties šāda paņēmiena pretiniekiem. Gan piespiešana, gan šāda principa aktīva noliegšana, viņaprāt, rada draudus sabiedrības veselībai. Politiķa ieskatā, koalīcijai un valdībai būtu jāatsakās no piekoptās "uzpūtīgās visgudrības", kā arī "jābeidz melot", ar iedzīvotājiem sākot runāt atklāti.
"Valdība ir daudz ko nokavējusi. Tagad tā mēģina histēriski piespiest cilvēkus vakcinēties pret Covid-19. Domāju, ka sākumā vadībai vajadzētu atvainoties, ka meloja, un jālūdz cilvēkiem pieņemt viņu grēksūdzi," prātoja Urbanovičs. Viņš akcentēja, ka šāda valdības un koalīcijas taktika ļauj citiem ekspluatēt cilvēku riebumu pret valdību un iziet ielās. "Interesants fenomens ir, ka tie, kas cīnās pret piespiešanu, faktiski palīdz attaisnot valdību," vērtējot saslimstības rādītājus, pauda Urbanovičs, piebilstot, ka abas puses ir atbildīgas par katru slimībai zaudēto dzīvību. Opozicionāru Alda Gobzema un Aināra Šlesera aktivitātes Urbanovičs nodēvēja par "politiskās telpas vēdināšanu", gan uzsverot, ka, viņaprāt, cīnoties pret piespiedu vakcināciju, viņi to faktiski stimulē.

Urbanovičs apgalvoja, ka Saeima kā institūcija nav tā, kas nevarētu risināt ar pandēmiju saistītos jautājumus, uzsverot, ka nespējīga to darīt esot tikai koalīcija, kas, viņaprāt, nodarbojas ar populismu un neļauj pieņemt ātrus lēmumus. Politiķa ieskatā Valsts prezidenta Egila Levita rīcība, skaidri norādot, ka aktīvāk būtu jārīkojas valdībai, esot bijusi pareiza, jo "valdošā koalīcija parādījusi savu nevēlēšanos nodarboties atbildīgi un mēģina slēpties aiz pašas izveidotas valdības muguras". Urbanoviča ieskatā liela Latvijas politiskas problēma ir konkurences izskaušana, kas sekojoši traucē saprātīgu lēmumu pieņemšanu. "Politikai ir vajadzīga vispārīga konkurence," sacīja politiķis. Minētais, viņaprāt, pilsoņiem būtu jāņem vērā arī 14.Saeimas vēlēšanās, jo "tā ir liela izšķērdība turēt vienus un tos pašus pie varas".