Staburags.lv ARHĪVS

Sēņošanas rekords paliek nepārspēts

Sēņošanas rekords paliek nepārspēts

Sestdien, 4. septembra rītā, pie Aiviekstes pagasta pārvaldes Kriškalnos bija sapulcējušies gandrīz 60 lieli un mazi sēņotāji, lai piedalītos nu jau 8. Pļaviņu sēņošanas čempionātā, ko organizēja biedrība “Pļaviņu pļāvēji”.  

Silti saģērbušies, devāmies uz mežu. Laiciņš mums bija ļoti labvēlīgs — spīdēja saulīte, un sēnes mežā pēc lietus bija tik daudz kā nekad. Skanot mūzikai un staigājot pa mežu, sēņotājiem bija ļoti labs noskaņojums, par to liecināja arī salasīto sēņu daudzums. Visiem dalībniekiem kopā tie bija 227,87 kilogrami — baravikas, bekas, gailenes, cūcenes, bērzlapes un pat mušmires. 

Kamēr staigājām pa mežu, tika vārīta sēņu zupa, kuru dalībnieki novērtēja kā visgardāko. Arī šoreiz šis darbiņš bija uzticēts pavāriem ar vairāku gadu pieredzi— Almai Reizniecei, Dainai un Jānim Pavloviem. Pēc zupas baudīšanas sveica  sēņotājus ar vislielāko guvumu gan individuāli, gan pārstāvot pagastusun Pļaviņu pilsētu. Visvairāk sēņu no meža iznesa Didzis Vilciņš — 23,22 kilogramus, kas palika nepārspēts rekords. Kuplāk pārstāvētais kolektīvs bija ansamblis “Dzirnas”, bet vērtīgāko sēņu īpašnieks — Mihails Maškovs no Jaunjelgavas, kuplāk pārstāvētā bija Liepiņu ģimene no Aiviekstes pagasta. No mežā atrastajām sēnēm tika veidotas kompozīcijas.
Pasākums izvērtās ļoti sirsnīgs, un biedrība “Pļaviņu pļāvēji” aicināja sēņotājuspiedalīties arī nakts sēņošanas sacensībās, kas notiks 10. septembrī.