Staburags.lv ARHĪVS

Ieteikumi, kā izdevīgi iegādāties lietotu automašīnu

.

2021. gada 31. augusts 00:00

150
Ieteikumi, kā izdevīgi iegādāties lietotu automašīnu

Automašīnas iegāde vienmēr ir priecīgs notikums, taču tajā pašā laikā tas var radīt daudz stresa, jo ikviens vēlas būt drošs, ka izdara pareizo izvēli – iegādājas kvalitatīvu un ilgtermiņā izdevīgu automašīnu.


Nevienam nav noslēpums, ka iegādāties lietotu automašīnu ir sarežģītāk un arī riskantāk nekā jaunu automašīnu. Lai šis atbildīgais pirkums neliktu vēlāk sevī vilties, esam apkopojuši ieteikumus, kā izdevīgi iegādāties lietotu automašīnu!


Nosaki precīzas vēlmes un vajadzības

Sākumā vajadzētu izlemt, ko tieši Tu sagaidi no automašīnas – nosaki precīzas vēlmes un vajadzības! Apdomā sekojošus jautājumus:

  • Cik bieži Tu brauksi, lai saprastu, cik liela automašīna Tev nepieciešama;

  • Kur Tu brauksi, lai saprastu nepieciešamo pacēlumu un jaudu;

  • Kādas funkcijas un ekstras ir Tev svarīgas;

  • Kādu dzinēja tilpumu un veidu izvēlēties.

Kad būsi apdomājis šos jautājumus, varēsi atlasīt konkrētus automašīnu modeļus, tādējādi varēsi pieķerties nākamajam punktam – tirgus izpētei.

Nepārtraukti seko līdzi tirgum un salīdzini cenas


Iegādājoties jaunu automašīnu, Tu maksā par jaunākajām funkcijām un ekstrām, un parasti jaunu automašīnu cenas pie dažādiem pārdevējiem diži neatšķiras. Savukārt, lai Tu būtu drošs, ka nepārmaksā, iegādājoties lietotu automašīnu, ir jāveic tirgus izpēte.

Kad esi atlasījis konkrētus automašīnu modeļus, nepārtraukti seko līdzi tirgum – apskati pašreizējo piedāvājumu un turi roku uz pulsa, sekojot līdzi jaunākajiem piedāvājumiem.


Tev var paveikties, un Tu vari trāpīt uz kādu pēdējā brīža piedāvājumu, savukārt, ja tā nenotiks, ilgstoša tirgus izpēte jebkurā gadījumā atmaksāsies. Nepārtraukti sekojot līdzi tirgum un salīdzinot dažādus piedāvājumus, zināsi, kam pievērst uzmanību un kāda cena ir atbilstoša konkrētajam modelim.


Apskati aptuvenās uzturēšanas izmaksas


Viena no visbiežāk pieļautajā kļūdām, iegādājoties auto – netiek aprēķinātas visas izmaksas. Jāsaprot, ka, lai arī lietotas automašīnas patiesi ir daudz lētākas nekā jaunas, automašīnas iegāde ir tikai daļa no kopējām izmaksām. Izmaksās jāierēķina arī degviela, regulārās apkopes un remonti, ikgadējais ekspluatācijas nodoklis, auto apdrošināšana.


Jebkura automašīna prasīs regulārus ieguldījumus, taču izdevīga automašīna ir tā automašīna, kuras uzturēšana nav dārga, tādēļ apskati, cik izmaksā izvēlētā modeļa rezerves daļas, kāda ir pašreizējā degvielas cena un citas nianses.


Izvairies no impulsīviem pirkumiem


Plānojot automašīnas iegādi, ir pavisam vienkārši veikt impulsīvu pirkumu, tādēļ esi uzmanīgs! Lai arī pirmajā mirklī varētu likties, ka tas ir karsts piedāvājums, kas ir uz izķeršanu, vairumā gadījumu tas sagādās daudz nepatīkamu pārsteigumu.

Atliek vien atgādināt – veic rūpīgu tirgus izpēti un rūpīgi izpēti katru izvēlēto variantu! Gala darījumu veic tikai tad, kad esi pilnībā pārliecināts. Nebaidies uzdot jautājumus pārdevējam, jo, iespējams, tādā veidā atklāsi kādu būtisku defektu.


Veic automašīnas pārbaudi


Diemžēl mūsdienās ir daudz negodprātīgu pārdevēju, kas prot profesionāli noslēpt automašīnas defektus un/vai noklusē kādu svarīgu informāciju, tādēļ, lai arī iegādājies lietotu automašīnu, pirms darījuma veikšanas to vienmēr vajadzētu pārbaudīt!


Pirmkārt, pārbaudi automašīnas nobraukumu un to, vai tas atbilst auto reālajam stāvoklim, apskati, vai automašīna nav bijusi kādos negadījumos, kā tā izgājusi iepriekšējās tehniskās apskates – to visu vari apskatīt CSDD mājaslapā bez pārdevēja piekrišanas.

Aprunājoties ar pārdevēju, varēsi secināt, vai kas netiek noklusēts, vai par kaut ko netiek melots. Otrkārt, automašīnu vari nogādāt pie sev uzticama mehāniķa, kurš pārbaudīs automašīnas vizuālo un tehnisko stāvokli. Ja pārdevējs iebilst, zini, ka viņam, visticamāk, ir kas slēpjams!


Esi atradis lielisku automašīnas piedāvājumu, taču trūkst finanšu? Tev var palīdzēt aizdevums no https://www.ferratum.lv/aizdevums-interneta!

Vēl viena iespēja ir ātrais kredīts internetā, tomēr atceries, ka jebkurš aizdevums ir nopietnas saistības, tādēļ pirms tam rūpīgi izvērtē savas iespējas aizdevumu atmaksāt!