Staburags.lv ARHĪVS

Darba meklējumos: kam pievērst uzmanību izskatot darba sludinājumus?

.

2021. gada 29. augusts 00:00

48
Darba meklējumos: kam pievērst uzmanību izskatot darba sludinājumus?

Jauna darba meklēšana nereti ir intensīvs un pietiekami laikietilpīgs process, kas ietver arī regulāru darba sludinājumu skatīšanu. Lai arī kā gribētos atrast piemērotu darbu pēc iespējas ātrāk, tas nenozīmē, ka vajadzētu sūtīt savus pieteikumus uz visiem sludinājumiem, kuru prasībām atbilstat.


Turpinājumā daži aspekti, kam būtu jāpievērš uzmanība, apskatot vakances.


Uzņēmums, kas sludinājumu ievietojis


Pirmkārt, izlasi ne tikai sludinājuma tekstu, bet arī aplūko uzņēmuma interneta vietni. Tāpat noderīgi var būt aplūkot uzņēmuma (vai nodaļas) vadītāja LinkedIn profilu.

Izlasiet uzņēmuma mājas lapas sadaļu ‘’Par mums’’. Vai uzņēmumam ir tādas pašas vērtības kā Jums? Ja nē, apdomājiet, vai Jums būs prieks strādāt uzņēmumā ar citām vērtībām.


Pienākumi un atbildība


Nākamais, kam jāpievērš uzmanība - sludinājumā minētie pienākumi un atbildība. Vai esat gatavs uzņemties sludinājumā minētos pienākumus un atbildību? Pievērsiet uzmanību arī darba grafikam. Ja minēts, ka darbs paredzēts arī, piemēram, nedēļas nogalēs, Jums nevajadzētu pieteikties šim darbam, ja Jūs šāds grafiks neapmierina.


Prasības


Izlasiet šo sadaļu uzmanīgi. Vai Jūs atbilstat tajā minētajām prasībām? Vai Jums ir attiecīgā izglītība? Ja nav, bet plānojat to iegūt tuvāko sešu mēnešu laikā, varat pieteikties amatam. Protams, Jūs varat pieteikties amatam arī tad, ja Jums attiecīgās kvalifikācijas nav, taču tad jārēķinās ar lielāku konkurenci.


Alga un bonusi


Nozīmīgs faktors ir arī darba alga. Tā šobrīd darba sludinājumos jānorāda obligāti, tādēļ katrs darba meklētājs jau uzreiz zina, ar kādiem ienākumiem varēs rēķināties. Pievērsiet uzmanību arī citiem norādītajiem bonusiem, piemēram, veselības apdrošināšanai un prēmijām.


Darba slodze (līgumdarbs, nepilna slodze, pilna slodze)


Pirms skatāt vakances, izvērtējiet, kādas slodzes darbs Jums vajadzīgs. Nepiesakieties nepilnas slodzes darbam, ja Jūs interesē pilnas slodzes darbs. Un otrādi. Tas pats attiecas arī uz līgumdarbiem, jo nav garantijas, ka līgums tiks pagarināts.


Mūsdienās, kad dažādi darba sludinājumi atrodami internetā, aktualitātēm darba tirgū sekot līdzi ir daudz vienkāršāk. Tomēr ir svarīgi vispirms izvērtēt savas vajadzības un iespējas, un tikai tad pieteikties uz vēlamajiem amatiem.