Staburags.lv ARHĪVS

Kokšķiedras siltumizolācijas plāksnes ēkas siltināšanai

.

2021. gada 28. augusts 00:00

194
Kokšķiedras siltumizolācijas plāksnes ēkas siltināšanai

Mājokļa siltināšana ir process, kam jāpievērš īpaša uzmanība, jo tas, cik pareizi un piemēroti situācijai būsi izvēlējies siltināšanas materiālus un veicis pašu procesu, noteiks, kāda būs siltinājuma efektivitāte ilgtermiņā. Kas ir viens no siltinājumiem – kokšķiedras siltumizolācijas plāksnes – un kādas ir to priekšrocības? Uzzini šajā rakstā!

Kas ir kokšķiedras siltumizolācijas plāksnes? 

Kokšķiedras siltumizolācijas plāksnes
ir viens no siltināšanas materiāliem, kura izmantošanas iespējas ir salīdzinoši plašas. Kas par šāda veida siltumizolācijas plāksnēm ir jāzina?

  1. Tās kalpo kā lielisks risinājums, ja tiek plānota pilnīga vai arī daļēja mājokļa siltināšana, jo ir ērti integrējamas virsmās, kā arī daļu no tām ir iespējams uzreiz arī pārklāt ar apmetumu, ja tas ir nepieciešams.

  2. Tās ir izgatavotas no dabīgiem materiāliem – dabīgas skujkoku šķiedras. Šis materiāls ir izturīgs ilgtermiņa lietošanai.

  3. Šādas plāksnes iespējams izmantot siltināšanai iekštelpās un arī mājokļa fasādei. Ar tām var siltināt visa veida virsmas – gan jumtus un bēniņus, gan grīdas, sienas un griestus.

  4. Iespējams izvēlēties arī pretvēja kokšķiedras plāksnes, kas veiksmīgi aiztur vēju. Šādas pretvēja kokšķiedras plāksnes izgatavošanā tiek izmantotas skujkoku skaidas, kuras piesūcina ar sveķiem un parafīnu, tādējādi tās aizsargājot no mitruma un paildzinot izturību ilgākā laika periodā.

Priekšrocības

Šādām plāksnēm ir vairākas priekšrocības, piemēram:

  • augsta energoefektivitāte. Tā ir gan ziemas laikā, pasargājot no siltuma zudumiem, gan vasarā, nodrošinot, ka karstais gaiss neiekļūst telpās;

  • ilgmūžība Latvijas klimatā. Ņemot vērā, ka pastāv pretvēja plāksnes, kuras piemērotas lietošanai arī mitros un vēsos laikapstākļos, tās kalpo kā lieliska alternatīva Latvijas klimatiskajiem apstākļiem;

  • dabīgais sastāvs. Ņemot vērā, ka šis ir ekoloģisks materiāls, tas ļauj domāt par gudru resursu izmantošanu un dabas saudzēšanu ilgtermiņā;

  • u.c.

Iegādājies “Vides tehnikā”

Visdažādāko siltināšanas materiālu iegādi vari veikt Videstehnika.lv mājaslapā, pasūtot sev vēlamo apjomu. Tāpat jautājumu gadījumā vari saņemt padomu no pieredzējušiem speciālistiem, kuri, ņemot vērā situāciju un vēlmes, pratīs atrast piemērotāko risinājumu.

Negaidi – apskati piedāvājumu Videstehnika.lv mājaslapā un iegādājies jau tūlīt!