Staburags.lv ARHĪVS

Autofotoorientēšanās braucieni Mazzalvē kļūst par tradīciju

Solveiga Koklevska

2021. gada 24. augusts 10:33

1129
Autofotoorientēšanās braucieni Mazzalvē kļūst par tradīciju

22. augusta rītā Ērberģē, pie muižas parka, pulcējās komandas ar lieliem un maziem brauktgribētājiem gan no Mazzalves, gan tuvējiem pagastiem, lai piedalītos nu jau 4. autofotoorientēšanās braucienā. 


Šogad brauciens tika organizēts biedrības “Ērberģietes” projekta “Ģimeņu ziedēšanas maratons” ietvaros, kuru finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds. Tā mērķis ir iesaistīt iedzīvotājus novada teritorijas izzināšanā, tūrisma un orientēšanās sporta popularizēšanā, kā arī dot iespēju interesanti pavadīt brīvo laiku kopā ar ģimeni, draugiem un kolēģiem. Šoreiz maršruts dalībniekus vedināja tuvāk iepazīt Mazzalves, Zalves un Neretas pagastus. Komandām kopumā bija jāatrod varāk nekā trīsdesmit kontrolpunktu un papildus jāveic vairāki uzdevumi. Konkurence izvērtās visai sīva, jo divas komandas tika galā ar visiem uzdevumiem, tāpēc atbilstoši brauciena nolikumam, lai noskaidrotu brauciena līderi, tika salīdzināts abu komandu auto odometru rādījums. 

Arī šoreiz dalībnieki bija padomājuši par komandu un automašīnu noformējumu, kas šim pasākumam piedod īpašu “rozīnīti”. Tas gan no dalībniekiem prasa izdomu un laiku, taču  vienmēr tiek attiecīgi vērtēts un godalgots. Šogad ar īpašu atraktivitāti pārsteidza komandas “COVID špricīte”, “Kosmosa trusenes”, “Zvilnu babuškas” un “Spindzēļi”. Pēc brauciena, gaidot sacensību rezultātus, dalībniekiem un arī citiem interesentiem tika piedāvāta iespēja baudīt Andžeja Grauda bungu skolas audzēkņu priekšnesumu. Arī šis koncerts notika biedrības “Ērberģietes” Sabiedrības integrācijas fonda finansētā projekta “Ģimeņu ziedēšanas maratons” ietvaros.   

Brauciena uzvaras laurus plūca komanda “Eglīši”, 2. vieta komandai “Zvilnu babuškas”, trešā —  “B komandai”. Balvu par to, ka braucienā ir piedalījusies visus četrus gadus, saņēma komanda “Lazdiņi”. Atsevišķs pārsteigums par piedalīšanos tika sagādāts arī mazajiem komandu dalībniekiem. Visām komandām tika pasniegti Pateicības raksti par dalību un dāvātas dažādas saldās balvas.