Staburags.lv ARHĪVS

Diena, kas iekrāso gadu — Ērberģes sporta svētki

Žanna Miezīte

2021. gada 19. jūlijs 09:08

843
Diena, kas iekrāso gadu —  Ērberģes sporta svētki

17.jūlijā Ērberģes muižas teritorijā norisinājās Neretas apvienības Sporta svētku pasākumi, kas pulcēja lielus un mazus sportotgribētājus.


Muižas ābeļdārzā norisinājās biedrības “Ērberģietes” projekta “Ģimeņu ziedēšanas maratons” Ģimeņu Sporta svētki, kuros katram mazulim bija iespēja baudīt daudzveidīgas, krāsainas, košas atrakcijas. Ikviens bērns, kurš piedalījās atrakcijās, par dalību katrā saņēma īpašu uzlīmīti uz aproces un noslēgumā visiem bērniem bija balviņas, un laimīgie aproču numuriņi saņēma arī pārsteiguma balviņu loterijā. Paldies “Ērberģietēm” par krāšņo un emocijām bagāto svētku dienu ģimenēm ar bērniem!


Viens no spraigākajiem pasākumiem Sporta svētkos visas dienas garumā bija futbola sacensības. Cīņas bija ļoti sīvas, bet finālā 1.vietu izcīnīja Rastafari X komanda, kuras spēlētāju sastāvā pamatā bija neretieši, 2.vieta Rastafari Y komandai, ko pārstāvēja pamatā pilskalnieši, goda pjedestāla 3.pakāpienu izcīnīja Ērberģes komanda. Tas bija skaists futbols. Visi bija cītīgi trenējušies gan vakaros Ērberģes futbola laukumos, gan pēdējā laikā arī draudzības izbraukuma spēlēs.


Sīvas cīņas norisinājās arī pludmales volejbola laukumos. Vīru konkurencē stiprākie bija Gatis Caune un Ēriks Ķikurs no Valles pagasta, 2.vietā Renārs Panteļejevs un Reinis Krasovskis no Skrīveriem, 3.vieta Andim Znotiņam un Andrejam Ivanovam no Jēkabpils. Dāmu konkurencē 1.vieta Emīlijai Jaudzemei un Endijai Kapelei, kas pārstāvēja Aizkraukli/Neretu., 2.vietā Anete Kļaviņa un Anna Zeiliņa no Ogres novada, 3.vietā ērberģietes Diāna Voļnaga aun Laura Lomaga.


Ļoti atraktīvas izvērtās ģimeņu stafetes sacensības. Saliedētākie bija un 1.vietu izcīnīja Tomes komanda, otrie - Lones pārstāvji, 3.vietā komanda “Gandrīz jelgavnieki”, kurā startēja ģimene, kuras dzimta ir Sproģos.


Sīvas cīņas norisinājās arī individuālajos sporta veidos. Šautriņu mešanā mērķī bērnu konkurencē trāpīgākais bija Mārcis Grīnbergs, 2.vietā Rebeka Ratniece no Aizkraukles, 3.vietā Luīze Naroga no Neretas. No vīriešiem 1.vieta Andrim Ivanovam no Jēkabpils, 2.vieta Edgaram Ratniekam no Aizkraukles, 3.vieta Andim Znotiņam. Dāmām 1.vieta ērberģietei Danutei Pauniņai, otrā - Ramona Krilova, bet trešā - mazzalviete Diāna Baltace.


Šaušanā ar pneimatisko šauteni vistrāpīgāk šāva Normunds Druja, 2.vieta mazzalvietim Raitim Citovičam, bet 3.vieta Andrim Palamarčukam. No dāmām nepārspēta bija mazzalviete Jolanta Laumane, arī 2.vietā mazzalviete Hilda Zvilna, bet 3.vieta Vitai Liepiņai.


Ļoti sīva cīņa ar trīskārtīgu pāršaušanu, lai noskaidrotu uzvarētājus, izvērsās šaušanā pa bundžām ar pneimatisko pistoli vīriem. Rezultātā 1.vietu izcīnīja mazzalvietis Kristiāns Raups, 2.vieta Uģim Saleniekam, 3.vieta Dāgam Nikam Bruņiniekam. Arī dāmu konkurencē uzvarētāju noteica tikai pēc divkāršas pāršaušanas. 1.vieta mazzalvietei Jolantai Laumanei, 2.vieta Vitai Liepiņai, 3.vieta mazzalvietei Hildai Zvilnai. Īpaši jāatzīmē bērnu konkurencē trāpīgākais šāvējs Mārtiņš Brālītis, kuram bija simtprocentīgi trāpījumi.


Vakarā Sporta svētku noslēgumā tika mests makšķernieka zābaks. No kungiem tas vistālāk lidoja Edijam Skrupskim, 2.vietā ērberģietis Jaroslavs Bīmanis, 3.vieta Aldim Ozoliņam.


Kā paldies visiem Sporta svētku dalībniekiem Ērberģes estrādē izskanēja Nacionālo Bruņoto Spēku pūtēju orķestra virtuozais stundu garais koncerts. Pašā vakarā visiem bija iespēja arī lustīgi līdzdarboties brāļu Auzānu atraktīvajā, ar humoru bagātajā, skanīgajā koncertā. Un tad vakara noslēgumā maģiskais ugunsšovs.


Paldies visiem, kas piedalījās Sporta svētku organizēšanā, un visiem, kuri sportoja vai atnāca vienkārši baudīt svētkus! Šī tiešām bija diena, kas iekrāso gadu, jo ikreiz Sporta svētki Ērberģē tiek ļoti gaidīti. Cerams, uz tikšanos nākamgad!