Staburags.lv ARHĪVS

9 noderīgi padomi garāžas iekārtošanai

.

2021. gada 19. jūlijs 00:00

142
9 noderīgi padomi garāžas iekārtošanai

Garāžai ir vairākas priekšrocības – iespējams uzglabāt auto, pasargāt to no ārējās ietekmes, kā arī vajadzības gadījumā veikt remontdarbus. Lai garāža būtu ērta un vienmēr sakārtota, piemērota Jums un Jūsu auto, svarīgi, lai tā ir iekārtota pārdomāti. Kā iekārtot garāžu? Lūk, 9 padomi, kas noderēs!


Izveidojiet plānu


Sākumā vajadzētu izveidot plānu - sadaliet garāžu vairākās zonās, piemēram, instrumentu, remonta un tehnikas zona. Šajā gadījumā zonu skaits atkarīgs no garāžas izmēriem, kā arī no Jūsu vajadzībām, tādēļ sākumā ''uzlieciet'' savu vīziju uz papīra nevis centieties to pēc iespējas ātrāk ieviest realitātē. Atcerieties, ka garāžā nepieciešama vieta automašīnai, savukārt apkārt automašīnai nepieciešama vismaz metru plata zona. Iedvesmai varat apskatīt citas garāžas vai interneta avotus.


Ierīkojiet piemērotu grīdas segumu


Garāžās visbiežāk sastopams betona grīdas segums, taču uz tā ar laiku parādās neskaitāmi šķidrumu pleķi, tas ir grūti kopjams. Garāžas grīdas segumam vajadzētu būt izturīgam, viegli kopjamam, ne slidenam, drošam - pašreiz labākās opcijas ir keramikas flīzes, vinils, epoksīds. Protams, katram no šiem materiāliem ir savas priekšrocības un trūkumi, taču kopumā tie atbilst garāžas vajadzībām.


Centieties visu uzglabāt pie sienas


Ja iespējams, centieties garāžā visus priekšmetus uzglabāt pie sienas, atvērtos plauktos – tādējādi varat atbrīvot vietu automašīnai un izvairīties no nekārtības! Ja tomēr dodat priekšroku plauktu sistēmām vai skapjiem, izvēlieties mēbeles ar augstām kājām, lai vajadzības gadījumā zem tām varētu ērti iztīrīt.


Organizējiet gudri


Kad esat izveidojis garāžas plānu un uzglabāšanas vietu, parūpējieties par gudru organizāciju. Priekšmetus, ko izmantojat biežāk, novietojiet tuvāk, viegli aizsniedzamā vietā, savukārt priekšmetus, ko izmantojat retāk, novietojiet tālāk. Smagākiem un lielākiem priekšmetiem vienmēr vajadzētu atrasties zemāk, savukārt mazākiem priekšmetiem ieteicams izmantot kastes vai nodalījumus ar atbilstošu marķējumu. Lieliska opcija ir arī magnētiskie instrumentu turētāji.


Parūpējieties par apgaismojumu


Garāža galvenokārt paredzēta automašīnas remontam, tādēļ tajā noteikti vajadzētu būt kvalitatīvam apgaismojumam. Ar centrālo apgaismojumu nepietiks – lai pārredzētu visas zonas un spētu raiti darboties, ieteicams izvietot vairākas spuldzes dažādos līmeņos, gan LED, gan kvēldiega. Spuldzēm vajadzētu būt pēc iespējas pietuvinātām dienas gaismai – jo vairāk lūmenu (lm), jo spožāka gaisma!


Ierīkojiet ventilāciju


Tā kā garāžā bieži tiek izmantotas dažādas ķimikālijas, vajadzētu ierīkot pienācīgu ventilāciju – kvalitatīva ventilācija pasargās no mitruma, nepatīkamām smakām un kaitīgiem tvaikiem. Pastāv divas opcijas: izgatavot caurumus durvju apakšā un griestos, aizsedzot tos ar režģi vai uzstādīt izplūdes cauruli.


Pasargājiet automašīnu

Lai būtu drošs, ka garāžā Jūsu auto netiek apskādēts, ieviesiet sekojošus risinājumus:

  • nevadieties pēc kustības sensoriem – tā vietā pie griestiem striķī iekariet tenisa bumbiņu tā, lai, novietojot automašīnu nepieciešamajā vietā, bumbiņa pieskartos pie vējstikla;

  • vietās, kur automašīna varētu aizķerties un tikt noskrāpēta (plaukti, durvju malas), pielīmējiet paklāja gabaliņus!


Parūpējieties par apkopes vajadzībām


Lai vai kā – bez apkopes neiztikt! Garāža ar laiku mēdz pamatīgi piesārņoties, tādēļ vismaz reizi gadā veiciet ģenerāltīrīšanu, kuras laikā pārskatiet visus priekšmetus un lieko izmetiet. Ikdienā vienmēr pa rokai vajadzētu turēt slotu un drāšu birsti, savukārt smērvielu savākšanai noderēs kaķiem domātie pakaiši.


Ieviesiet drošības risinājumus


Vienmēr jābūt gatavam, ka garāžu var apmeklēt nevēlami ciemiņi, tādēļ dariet visu, lai no tā izvairītos! Ieejas durvīm vajadzētu būt gan ar slēdzeni, gan ar aizbīdni, savukārt, ja garāžai ir logi, tiem vajadzētu būt slēdzamiem. Vienmēr aizveriet garāžas durvis – pat tad, ja aizejat vien uz mirkli, piemēram, lai turpat blakus nopļautu zāli.


Diemžēl mums ne vienmēr pietiek līdzekļu, lai īstenotu savas vēlmes. Garāžas un arī citu telpu iekārtošanai var noderēt naudas aizdevums privātpersonām, savukārt mazākiem izdevumiem var noderēt kredītlīnija internetā - to, kas ir kredītlīnija internetā un vairāk par citiem aizdevuma veidiem varat uzzināt Creamcredit.lv. Tomēr atcerieties, ka tās ir nopietnas saistības, tādēļ esiet uzmanīgs un vienmēr izvērtējiet savas iespējas aizdevumu atmaksāt!