Staburags.lv ARHĪVS

5 padomi, kā tikt galā ar sausu ādu

.

2021. gada 3. jūlijs 00:00

47
5 padomi, kā tikt galā ar sausu ādu

Āda kļūst sausa tad, kad tā izžūst, jo tai nav pietiekami daudz mitruma. Parasti tas nav nekas nopietns, bet sausa āda var kļūt kairinoša un radīt diskomfortu. Uz ādas var parādīties arī apsārtums un tā var kļūt plēkšņaina. Ja sausa āda saglabājas ilgu laiku, būtu nepieciešams apmeklēt ārstu. Sausai ādai ir daudz cēloņu - sākot no temperatūras svārstībām līdz pat mitruma daudzumam gaisā. Šeit būs pieci padomi, kā kopt sausu ādu un uzlabot tās izskatu.

1.Mitrināšana

Mitrinoši krēmi nodrošina aizsargājošu slāni, kurš mitrumam neļauj izlauzties no ādas šūnām. Mitrinātājus ir atkārtoti jāuzklāj vairākas reizes dienā, īpaši pēc dušas vai vannas. Vislabāk darbojas trekni un biezi mitrinošie krēmi. Īpaši sausas ādas gadījumā uzreiz pēc dušas vai vannas var lietot eļļu, kas vēl ciešāk noslēgs ādas šūnas un neļaus tām izžūt.

Ja ir sausa sejas āda, vislabākā būs dekoratīvā kosmētika, piemēram, tonējošais krēms, kuras sastāvs ir mitrinošs.

2.Ūdens

Pirmkārt, dienā būtu jāizdzer vismaz 1,5 – 2 litri ūdens, kas palīdzēs mitrināt dehidrēto ādu no iekšienes.

Otrkārt, ikdienā vajadzētu izvairīties no ilgas zvilnēšanas karstā vannā, tā vietā izvēloties īsas dušas remdenā ūdenī. Karsts ūdens aizskalo ādas dabīgo aizsargkārtu un eļļas, kuras mūsu ķermenis dabīgi izstrādā un kas palīdz uzturēt ādas mitrumu. Tāpēc īsākas dušas vēsākā ūdenī var uzlabot sausas ādas stāvokli.

3.Izvairies no ādu sausinošiem mazgāšanas līdzekļiem

Mazgājoties vislabāk lietot maigus, attīrošus gelus un dušas želejas vai ziepes, kas paredzētas bērniem. Vēl var piemeklēt īpaši sausai ādai paredzētus līdzekļus, kuri palīdzēs saglabāt ādas dabīgo mitrumu. Pērkot krēmus vai citu kosmētiku, vajadzētu izvairīties no alkohola to sastāvā, jo alkohols ādu padarīs vēl sausāku.

20210630-1612-sausa-ada-2.jpg

Foto: pexels.com

4. Izmanto gaisa mitrinātāju

Karsts un sauss iekštelpu gaiss var būt papildus stress sausai ādai. Tas var pasliktināt ādas stāvokli un radīt nepatīkamu niezi un apsārtumu. Tāpēc var izmantot īpašu ierīci – gaisa mitrinātāju, kas telpā tvaika veidā izdalīs mitrumu. Tas palīdzēs mitrināt sauso gaisu telpā un līdz ar to arī palīdz ādai. Gaisa mitrinātājam var pievienot arī dažādas ēteriskās eļļas, uzlabojot aromātu mājās un savu omu ikdienā.

5.Apģērba audums

Apģērbs, kurš ražots no tādiem dabīgiem materiāliem kā kokvilna, lins un zīds, vismazāk kairinās un berzīs sausu ādu. Iegādājoties apģērbu, jāpārbauda, cik labi ir nošūtas tā vīles un vai to vietās netiks saberzta āda, to traumējot vēl vairāk. Viegls gaisīgs audums ļaus ādai elpot un vieglāk uzņemt mitrumu no gaisa.

Mazgājot apģērbu ir jāpārliecinās par veļas mazgājamā līdzekļa sastāvu. Vajadzētu izvairīties no tādiem veļas mazgāšanas līdzekļiem, kuru sastāvā ir krāsvielas un smaržvielas. Šie līdzekļi atstāj pēdas apģērba audumā un vēlāk nokļūst uz ādas, kur rada papildus kairinājumu.

Veicot izmaiņas savā ikdienā, pētot kosmētikas sastāvu un ikdienā mitrinot ādu, tai vajadzētu justies labāk. Ja šīs izmaiņas nerada atvieglojumu, ieteicams apmeklēt dermatologu. Ļoti sausai ādai var būt nepieciešama īpaša ārstēšana. Sausa āda var liecināt arī par to, ka tā ir tādā stāvoklī, ka tai nepieciešama papildus uzmanība.

Ja nepieciešami kādi medicīniski preparāti, lai mazinātu ādas sausumu, aptieka InternetAptieka.lv ir ērtākā vieta, kur tos iegādāties – ar bezmaksas piegādi.