Staburags.lv ARHĪVS

Pareizi izvēlēti aizkari un to piederumi rada stilīgu interjeru

.

2021. gada 28. jūnijs 00:00

136
Pareizi izvēlēti aizkari un to piederumi rada stilīgu interjeru

Aizkari – stilīgs un ekskluzīvs gandrīz jebkura mājas interjera akcents, kas palīdz aizsargāt telpu no saules un garāmgājēju skatieniem. Izvēloties aizkarus, ir svarīgi ņemt vērā daudzus kritērijus: telpas augstumu, esošo interjera dizainu, aizkaru krāsu, garumu, auduma veidu utt. Šo iemeslu dēļ īpaša uzmanība jāpievērš aizkaru izvēlei. Pēc tekstila nama „TavsSapnis“ speciālistu domām, eleganci un mājīgumu mājās rada tikai pareizi izvēlēti aizkari un to aksesuāri.


Dienas aizkari – praktiska un grezna mājas interjera detaļa


Dienas aizkari – ekskluzīva mājas interjera detaļa, kas palīdz veidot stilīgu un harmonisku interjeru un nodrošina moderna interjera iespaidu. Lai arī dienas aizkaru galvenā funkcija ir estētiska, tie daļēji palīdz samazināt saules gaismas daudzumu, kas nonāk telpā, kā arī pasargā telpu no cilvēku skatieniem.


Dienas aizkari ir viens no lētākiem veidiem, kā atjaunot mājas interjeru. Smalkuma cienītājiem iesakām izvēlēties neaizmirsto klasiku - garus pienbaltas krāsas aizkarus, kas istabu acumirklī pārvērtīs karaliskā telpā. Tiem, kas savās mājās veido modernu, mūsdienīgu interjera stilu, iesakām apsvērt dažāda izmēra aizkarus, kas dekorēti ar rombiem, līnijām vai citiem rakstiem, siltākos toņos: krēmkrāsas, rozā, zaļā utt. Drosmīgāks risinājums var kļūt arī par izteiksmīgu interjera akcentu - aizkari, kas dekorēti ar minimālisma stila spīdumiem vai izgatavoti no spīdīga auduma (piemēram, organzas). Šādi aizkari piešķirs Jūsu mājām greznības dvesmu.

Ir svarīgi pieminēt, ka dienas aizkaru regulēšanai nav stingru noteikumu. Dienas aizkarus var pieskaņot dažādos veidos: sienu krāsai, mēbelēm, kā arī oriģināla un skaista izskata aizkarus pieskaņot nakts aizkariem. Mājās parasti tiek izvēlēti vienādu toņu dienas aizkari. Aizkaru speciālists vai interjera dizainers var atbildēt, kuras kombinācijas ir vispiemērotākās, ņemot vērā Jūsu vajadzības un esošo interjeru.


Nakts aizkari – funkcionāls un elegants mājas dekora elements


Atšķirībā no dienas aizkariem, nakts aizkari veic aizsargfunkciju: tie nodrošina drošu aizsardzību no saules un apkārtējo cilvēku vērstajiem skatieniem. Tomēr jāpatur prātā, ka eleganti nakts aizkari ir arī estētiski pievilcīgs dekora elements - palīdzot radīt smalki greznu mājas interjeru.


Nakts aizkari parasti tiek šūti no blīva auduma: jo audums ir blīvāks, jo uzticamāki ir aizkari. Ja telpā nav nepieciešama pilnīga aptumšošana, ieteicams izvēlēties retāka, vieglāka auduma aizkarus. Saules gaismu pilnībā bloķē blīvais „Blackout“ audums, kā arī tumšākas krāsas aizkari.


Minimālisma, klasiskā stila faniem ideāli piemēroti vienkrāsaini aizkari, kas pieskaņoti esošajam interjeram. Tiem, kam patīk eksperimentēt, spilgtākas krāsas nakts aizkari var kļūt par vienu no galvenajiem telpas akcentiem. Nakts aizkarus ieteicams saskaņot ar sienām, taču aizkaru tonis var nedaudz atšķirties, līdzīgi ir arī tos saskaņojot ar mēbelēm.


Aksesuāri aizkariem – ideāls risinājums, lai papildinātu interjeru ar burvīgām detaļām


Ne mazāk kā dienas un nakts aizkari, svarīgi ir arī aizkaru piederumi, kurus var iegādāties visdažādākajos veidos: sākot no izsmalcinātiem aizkaru turētājiem līdz skaistām savilkšanas lentēm. Aksesuāri aizkariem papildina interjeru ar burvīgām detaļām, kā arī palīdz logus izdaiļot unikālā un oriģinālā veidā. Turklāt daži aizkaru piederumi, piemēram, aizkaru turētāji, veic noderīgu funkciju: tie notur aizkarus, kas atvirzīti logu sānos.


Aizkaru piederumu izvēle ir ļoti plaša. Kurus izvēlēties, ir atkarīgs tikai no Jūsu vajadzībām un izveidotā interjera stila. Jūs varat izvēlēties dažādas aizkaru siksnas, kas izgatavotas no tā paša auduma kā aizkari, vai arī izvēlēties auklas ar bārkstīm. Viesus piesaistīs arī aizkaru kompozīcija no skaista metāla, ādas, spīdīgiem un citiem rotājumiem. Stilīgas istabas iespaidu piešķirs greznas karnīzes ar uzgaļiem.


Pareizi izvēlēti aizkari un aizkaru piederumi palīdz veidot stilīgu un unikālu mājas interjeru. Ja meklējat augstas kvalitātes, ekskluzīvus, elegantus audumus aizkariem un unikālus aizkaru aksesuārus savai mājai, tos atradīsiet „TavoSapnas“ interneta vietnē www.tavssapnis.lv.