Staburags.lv ARHĪVS

Bebru pagasta Ornicānu dīķī noslīkst vīrietis

www.staburags.lv

2021. gada 19. jūnijs 17:34

1969
Bebru pagasta Ornicānu dīķī noslīkst vīrietis

Šodien, 19. jūnijā, nelaime notikusi Bebru pagastā — Ornicānu dīķī noslīcis vīrietis, un ugunsdzēsēji glābēji viņu atraduši un izvilkuši no ūdens — "Staburagu"  informē kāda aculieciniece. 

Tas ir atgādinājums uzmanīties visiem peldētājiem, kuri karstajā svelmē meklē veldzi ūdenī, kā arī būt modriem viņu draugiem un tuviniekiem. 

Papildinājums

19. jūnija pēcpusdienā VUGD saņēma informāciju, ka Kokneses novadā cilvēks ienira dīķī un vairs nav redzēts. Ugunsdzēsēji glābēji ar laivu pārmeklēja ūdenstilpi, izcēla bojāgājušo un nodeva Valsts policijai — informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

VUGD atgādina, ka, atpūšoties uz ūdens, ir jābūt ļoti uzmanīgiem. Biežākie noslīkšanas iemesli ir peldēšanās alkohola reibumā, neprasme peldēt, veselības problēmas, ko rada pārāk strauja ieiešana aukstā ūdenī, kā arī pārgalvība. Redzot, ka slīkst cilvēks, nekavējoties ir jāzvana uz 112 un pēc iespējas precīzāk jāizstāsta, kur un kas ir noticis. Pēc tam nelaimē nonākušajam var pamest priekšmetus, kas palīdzēs noturēties virs ūdens – tukšu plastmasas pudeli, bumbu, striķi, zaru utt. Slīkstošo var doties glābt tikai tad, ja ir pārliecība par saviem spēkiem un zināšanas. 

Valsts policijas pārstāve Dace Kalniņa informē, ka vīrietis bija dzimis  1992. gadā. Šobrīd likumsargu rīcībā nav informācijas, vai vīrietis pirms peldēšanas bija lietojis alkoholu. Valsts policija sākusi krimināprocesu.