Staburags.lv ARHĪVS

Kā kopt un aizsargāt sejas ādu vasarā

.

2021. gada 18. jūnijs 00:00

67
Kā kopt un aizsargāt sejas ādu vasarā

Vasarā, kad esam bezrūpīgāki, baudām saules un siltuma sniegto komfortu, nedrīkst aizmirst par pienācīgām rūpēm par savu sejas ādu. Šajā laikā sejas āda izjūt papildu slodzi gan no karstuma un saules, gan ūdens, vēja un smiltīm, kas ir neatņemama pludmales sastāvdaļa. Kā kopt sejas ādu vasaras mēnešos, lai tā justos un izskatītos veselīga un starojoša?

  • Pievērsiet vairāk uzmanības sejas attīrīšanai

Putekļi, sviedri, dekoratīvā kosmētika – šīs un vēl daudzas citas lietas vasaras sezonā noslogo ādu un aizsprosto poras. Tas var radīt izsitumus, pūtītes, niezi un citus nepatīkamus simptomus, kas bojā sejas ādas labo izskatu. Lai no tā izvairītos, ir regulāri jāveic sejas ādas attīrīšana. Tas jādara gan no rīta, gan vakarā. Ikdienā attīrīšanai jābūt saudzīgai, bet kārtīgai. Vislabāk izmantot savam ādas tipam piemērotas putas vai želejas, kā arī toniku, kas noņems tīrīšanas līdzekļu paliekas un noslēgs poras, sagatavojot ādu krēma uzklāšanai. Pāris reizes nedēļa seja jāatīra ar saudzīgu skrubi vai masku, kas veiks dziļāku tīrīšanu, neļaujot uzkrāties atmirušām šūnām un netīrumiem. Nekādā gadījumā dienas beigās neatstājiet uz sejas dekoratīvo kosmētiku, tā vienmēr rūpīgi jānotīra, lai āda var pa nakti atpūsties.


  • Izvēlieties mitrinošus sejas kopšanas līdzekļus

Vasarā vislabākā izvēle būs sejas kopšanas līdzekļi ar vieglu un pēc iespējas mitrinošāku sastāvu, jo karstā laikā āda strauji izžūst. Tas liek tai zaudēt elastību un ātrāk novecot. Lai no tā izvairītos, jādomā par ādas mitrināšanu gan no iekšpuses, gan ārpuses. Jādzer daudz ūdens un jāmitrina āda ar piemērotu kosmētiku – krēmu, serumu un citiem līdzekļiem. Ikdienā sejas ādas atsvaidzināšanai un mitrināšani noderīgs būs izsmidzināms termālais ūdens. Tas ir pieejams ērtos flakoniņos un lietojams arī virs dekoratīvas kosmētikas. Tas noderēs pludmalē, ceļojumā un arī birojā, lai uzmundrinātu mitrumu zaudējušu sejas ādu.

  • Lietojiet produktus ar saules aizsargfiltru

Sejas kopšanas līdzekļi, kurus izmantojat vasarā, jāizvēlas ar saules aizsardzības faktoru, jo saules stari liek ādai ātrāk novecot, kā arī paaugstina risku saslimt ar ādas onkoloģiskajām slimībām. Krēms ar saules aizsargfaktoru jāizmanto ne tikai pludmalē, bet arī ikdienā, jo sejas āda vienmēr saņem UV starojumu, tas notiek arī dienās, kad saule slēpjas aiz mākoņiem. Vislabāk izvēlēties vieglas konsistences sejas krāmu ar SPF 15, bet, ja āda ir jutīga, ar dzimumzīmēm un pigmenta plankumiem, kā arī saulē ātri apdeg, tad labāk izvēlēties sejas kopšanas līdzekļus ar SPF 30 vai pat SPF 50. Esot pludmalē, sauļojoties un peldoties, jāatceras, ka saules aizsargkrēms ir regulāri jāatjauno un jāizmanto pietiekamā daudzumā, lai tas pilnvērtīgi pildītu savu aizsardzības funkciju.

  • Samaziniet dekoratīvās kosmētikas daudzumu

Saprotams, ka vasarā vēlamies izskatīties lieliski, tāpēc ieteikums atteikties no dekoratīvās kosmētikas pilnībā diez vai jums patiks. Tomēr, lai nepārslogotu sejas ādu un ļautu tai elpot, vēlams pārskatīt savu dekoratīvās kosmētikas klāstu un vasarā to samazināt līdz minimumam. Priekšroku dodiet vieglas konsistences produktiem, kas neveido biezu slāni uz ādas. Ja vēlaties piešķirt sejai vienmērīgāku toni, varat izvēlēties BB vai CC krēmus, daudzi no tiem jau ir arī saules aizsargfaktoru. Lai izvairītos no regulāras acu dekoratīvās kosmētikas lietošanas, izmēģiniet ilgtermiņa skropstu un uzacu procedūras. Tas ļaus aizmirst par tušu un uzacu zīmuli uz ilgāku laiku.

  • Pasargājiet seju ar platmali un saulesbrillēm

Vasarā ir svarīgi ne tikai piemēroti sejas kopšanas līdzekļi, bet arī citi elementi, kas pasargās no karstuma, saules un citiem faktoriem. Vēlams izmantot cepuri – vislabāk ar platākām malām, kas noēno seju un pasargā no sakaršanas. Tikpat svarīgas ir arī saulesbrilles. Tās ne tikai aizsargā acis no UV stariem, bet arī jutīgo un plāno ādu acu zonā. Ar saulesbrillēm nevajadzēs samiegt acis, tas aizkavēs grumbiņu veidošanas ap acīm.