Staburags.lv ARHĪVS

Multimāksla Skrīveros

Elita Brovacka

2021. gada 16. jūnijs 10:04

346
Multimāksla Skrīveros

18. jūnijā Skrīveros norisināsies divi pasākumi: skrīverieša Kārļa Melnmata gleznu izstādes atklāšana un Latvijā populāru mūziķu, aktieru un mākslinieku brīvdabas tirdziņš “Multimāksla”, kurā ikviens varēs ne tikai uzzināt par dažādu personību hobijiem un talantiem, bet arī satikties un parunāt ar māksliniekiem. 


Svētku diena 18. jūnijā Skrīveros sāksies pulksten 16.30, kad Andreja Upīša muzeja dārzā atklās skrīverieša Kārļa Melnmata gleznu izstādi “Kārlim Melnmatim-115”. Mākslinieks savos darbos ļoti daudz gleznojis Skrīveru vietas un ainavas, un viņa gleznas apskatāmas daudzos Skrīveru uzņēmumos un iestādēs. Tagad tās būs aplūkojamas vienkopus.

Savukārt ap pulksten 17.00 turpat Andreja Upīša muzeja dārzā sāksies mākslinieku brīvdabas tirdziņš “Multimāksla”. Šādi tirdziņi daudzviet Latvijā notiek, lai atbalstītu radošo profesiju pārstāvjus laikā, kad koncerti un kultūras pasākumi klātienē nenotiek. Bez pamatnodarbošanās katram māksliniekam ir arī citi talanti, piemēram, apģērba dizains un mūzikas instrumentu izveide, pavārmāksla, gleznošana un dažāda veida rokdarbi. Mākslinieki savām rokām radījuši brīnišķīgus darbus, tos ikviens tirdziņā Skrīveros varēs apskatīt un iegādāties. Šajā laikā Andreja Upīša muzeja dārzā skanēs mūzika un citi priekšnesumi, kā arī būs iespēja satikties un parunāt ar māksliniekiem. Parasti izbraukuma brīvdabas tirdziņos “Multimāksla” piedalās Latvijā populāri mūziķi un aktieri, bet iepriekš netiek atklāts, kuri desmit no projektā iesaistītajiem  māksliniekiem viesosies konkrētajā vietā, tas būs pārsteigums arī Skrīveros.