Virtuvē

Cāļu stilbiņi ar dārzeņiem
Sastāvdaļas:
• 4 cāļu stilbiņi
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• ½ tējkarotes kumīna
• ¼ tējkarotes malta koriandra
• ¼ tējkarotes kaltētas raudenes
• vidēja lieluma kabacītis
• baklažāns
• 12 ķirštomātiņi
• 200 gramu turku zirņu
• 5 ķiploka daiviņas
• sāls
• pipari
Pēc šīs receptes vadījos, lai pagatavotu sātīgu maltīti, un, to baudot, secināju, ka šāds ēdiens der gan vakariņām, gan pusdienām un to nebūtu kauns celt galdā pat svētku reizē.
Cāļu stilbiņus noskaloju un apsusināju papīra dvielī. Notīrīju un spiedē sasmalcināju dažas ķiploka daiviņas. Bļodiņā samaisīju eļļu, citrona sulu, koriandru, raudeni, ķiplokus, sāli un piparus. Kumīna jeb romiešu ķimeņu gan man nebija, tādēļ piekaisīju arī mazliet vistas gaļas ēdieniem paredzētās garšvielas. Tā kā biju iegādājusies divus iepakojumus ar kopā 12 cāļu stilbiņiem bez locītavas, marinādei izmantoju attiecīgi lielāku nepieciešamo sastāvdaļu daudzumu. Ar šo marinādi pārlēju stilbiņus un atstāju ledusskapī marinēties vismaz pāris stundu.
Baklažānu sagriezu ripiņās un uz minūtēm 20 iemērcu sālītā ūdenī, pēc tam nospiedu. Jauno kabacīti sagriezu ceturtdaļripiņās. Noskaloju arī ķirštomātiņus, spiedē sasmalcināju vēl vairākas ķiploka daiviņas, kā arī nolēju šķidrumu konservētajiem turku zirņiem. Samaisīju sagatavotos dārzeņus ar ķiplokiem un zirņiem, piekaisīju sāli un piparus un visu vēl apslacīju ar eļļu.
Veidnē izkārtoju marinētos stilbiņus un ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, lai cepas apmēram stundu. Dārzeņu un zirņu maisījumu savukārt liku dziļajā pannā un sautēju zem vāka, šad tad apmaisot, apmēram desmit minūtes. Pēc tam to pievienoju jau gatavajam cālim veidnē un visu kopā vēl pacepu apmēram piecas minūtes. Labu apetīti!
Rukolas salāti ar mocarellas bumbiņām
Sastāvdaļas:
• iesaiņojums rukolas
• 10 ķirštomātiņu
• 15 mazo mocarellas bumbiņu
• olīveļļa
• balzametiķis
Šie nu gan bija vienkārši un ātri pagatavojami salāti! Un arī garšoja ļoti labi! Kas gan liedz tos kādā jaukā dienā paņemt līdzi un kopā ar savējiem baudīt arī piknikā dabā?
Rukolu pārlasīju, noskaloju, apsusināju un lapiņas izliku lēzenajā šķīvī. Virsū izkārtoju pirms tam nomazgātus un uz pusēm pārgrieztus ķirštomātiņus, kā arī mazās mocarellas bumbiņas. Visu vēl pārslacīju ar olīveļļu un balzametiķi. Pēc vēlēšanās salātus vēl varam viegli samaisīt. Pirms baudīšanas tos vēl uz laiciņu ievietoju ledusskapī.
Biezpiena mīklas pīrādziņi ar rabarberiem
Sastāvdaļas:
mīklai
• 2 olas
• ēdamkarote cukura
• 200 gramu sviesta
• 200 gramu biezpiena
• 2 glāzes miltu
• 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
• šķipsniņa sāls
• vaniļas cukurs
pildījumam
• rabarberi un āboli
• cukurs vai medus
• kanēlis pēc garšas
• ½ tējkarotes citrona sulas
Pīrādziņi izdevās gardi — ar aromātisku saldskābu pildījumu. Lai tos baudītu, vispirms pagatavoju mīklu. Mīkstu sviestu šoreiz uz pusēm ar cepamo margarīnu, olas, cukuru, vaniļas cukuru, sāli un biezpienu samaisīju viendabīgā masā. Tai pievienoju ar cepamo pulveri samaisītus un izsijātus miltus un samīcīju mīklu, ko, pārsegtu ar pārtikas plēvīti, uz pusstundu ievietoju ledusskapī.
Tikmēr gatavoju pildījumu. Sagriezu sīkos gabaliņos nomizotus rabarberus. Lai pildījums nebūtu pārlieku skābs, nomizoju un sagriezu mazos gabaliņos arī pāris ābolus, tos apslacīju ar citrona sulu, lai nebrūnē. Rabarberus un ābolus samaisīju ar brūno cukuru un kanēli.Mīklu izņēmu no ledusskapja, sadalīju nelielos gabaliņos. Katru ar rokām saplacināju, vidū liku skābeno pildījumu un maliņas aizspaidīju tā, lai veidojas pīrādziņi ar pildījumu vidū. Kārtoju tos uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, un cepu līdz 180 — 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram pusstundu.
Zemeņu, kivi un zefīra salāti
Sastāvdaļas:
• zefīrs ar vaniļas garšu
• zemenes
• kivi
• skābais krējums
Šādu atsvaidzinošu desertu šosezon esmu gatavojusi pat vairākas reizes — tas bija gan ātri, gan viegli, gan gardi un vismaz mazliet pat veselīgi arī.
Noskaloju zemenes, noņēmu kauslapiņas, bet ogas sagriezu gabaliņos. Tāpat gabaliņos sagriezu arī nomizotus kivi un balto zefīru. Sagatavotās sastāvdaļas samaisīju ar skābo krējumu. Nu salātus varēju izlikt saldēdiena trauciņos un greznot ar zemeņu ogām, kivi šķēlītēm, kā arī sasmalcinātiem šokolādes cepumiem.
Kategorijas
- Reklāmraksti
- Afiša
- Balles
- Izstādes
- Koncerti
- Teātris
- Citi pasākumi
- Sporta pasākumi
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Veselība
- Vaļasprieks
- Lietotāju raksti
- Latvijā un pasaulē
- Dzīve laukos
- Izglītība
- Operatīvie dienesti
- Novadu ziņas
- Aizkraukles novadā
- Jaunjelgavas novadā
- Kokneses novadā
- Neretas novada
- Pļaviņu novada
- Skrīveru novadā
- Vecumnieku novadā
- Viesītes novadā
- Sports
- Viedokļi/Komentāri
- Statiskas lapas
- Pazudis/atrasts
- Abonēšana
- "Staburaga" projektu raksti
- Kultūra