Staburags.lv ARHĪVS

Kā veikt dzimumzīmju noņemšanu droši un ātri

.

2021. gada 4. jūnijs 00:00

253
Kā veikt dzimumzīmju noņemšanu droši un ātri

Dzimumzīmes ir ādas veidojumi, kas rotā ādu vairumam cilvēku. Kādam to ir vairāk, kādam mazāk, bet var būt arī tā, ka dzimumzīmes ir lielas, traucējošas un neestētiskas. Tādos gadījumos iespējams veikt dzimumzīmju noņemšanu. To var izdarīt ķirurģiski, bet ir arī ātrāka un vienkāršāka metode – dzimumzīmju noņemšana ar lāzeru.

Kādos gadījumos apsvērt dzimumzīmes noņemšanu

Ja nepatīk dzimumzīmes izskats vai atrašanās vieta, ja tā traucē gan praktiski, gan psiholoģiski, tad ar šādu situāciju nav jāsamierinās tikai tāpēc, ka daba tā devusi. Dzimumzīme ir ādas veidojums, no kura var samērā vienkārši atbrīvoties, tādejādi uzlabojot savu dzīves kvalitāti. 

Bieži dzimumzīmes noņemšanu ierosina nevis pats pacients, bet tieši ārsts, lai mazinātu risku ādas slimību attīstībai, it īpaši onkoloģisko saslimšanu. Ja dzimumzīme atrodas vietā, kur to var traumēt darbā vai sadzīvē, ja to berzē apģērba vīles vai lencītes, tad labāk apsvērt veidojuma noņemšanu. Dzimumzīmes traumēšana ir nevēlama un no tās pēc iespējas jāizvairās. Ja jums ir kāda dzimumzīme, kas traucē un ir neestētiska, sazinieties ar dermatologu, lai apspriestu noņemšanas iespējas.

Pirms tam nepieciešama dermatologa konsultācija

Ne vienmēr visas dzimumzīmes drīkst noņemt ar lāzeru. Vairumā gadījumu tā ir, bet pastāv gadījumi, kad procedūru nevar veikt. Visbiežāk tas attiecas uz dzimumzīmēm ar ļaundabīgām pazīmēm. Tāpēc pirms noņemšanas ir jādodas pie dermatologa, kurš veic apskati un dermatoskopiju, kas ir nesāpīga procedūra, nosaka veidojuma dabu, kā arī drošāko un piemērotāko veidu, kā to noņemt. Parasti, ja apskatē netiek konstatētas ļaundabīgas pazīmes, drīkst veikt dzimumzīmes noņemšanu ar lāzeru.

Noņemšana ar lāzeru – kādas ir šīs metodes priekšrocības

Dzimumzīmju noņemšana ar lāzeru ir moderna procedūra, kas palīdz ātri un droši likvidēt nevēlamus labdabīgus ādas veidojumus, atsakoties no ķirurģiskas iejaukšanās nepieciešamības un samazinot komplikāciju riskus. Lāzera procedūra ir populāra, jo tā ir:

  • mazsāpīga, tāpēc nerada diskomortu, tiek izmantota vietējā anestēzija;

  • ilgst dažas minūtes, pēc tam nav jāpaliek stacionārā;

  • netraumē ādu apkārt dzimumzīmei;

  • bez šuvēm, padarot procedūras vietu nemanāmu;

  • ātri dzīst, tāpēc atveseļošanās periods ir īss.

Dzimumzīmju noņemšana ar lāzeru ir izmantojama jebkurā ķermeņa vietā, bet īpaši bieži to izvēlas uz sejas, kakla un citās labi redzamās vietās, kur vēlas noņemt dzimumzīmi bez paliekošām pēdām. Procedūras laikā lāzera stars iztvaiko tikai dzimumzīmes šūnas, neskarot ādu ap veidojumu. Pēc tam var doties mājās, atliek tikai sekot ārsta norādēm par ādas kopšanu, kas noteikti nesagādās grūtības.

Lāzerdermatoloģijas klīnikā “Era Esthetic” dzimumzīmju noņemšanas procedūru veic ar jaunākās paaudzes frakcionēto lāzeru CO2RE. Procedūru veic sertificēts un pieredzējis speciālists atbilstoši augstākajiem lāzerdermatoloģijas procedūru standartiem. Klīnikā arī varat saņemt dermatologa konsultāciju pirms lāzera procedūras.

Atgādinājums – regulāri veiciet savu dzimumzīmju pārbaudi!

Vasaras sākums ir labs laiks, lai dotos pie dermatologa arī tāpēc, lai veiktu profilaktisku dzimumzīmju pārbaudi. To ieteicams regulāri veikt ikvienam, kuram uz ķermeņa ir daudz dzimumzīmju, ir pret sauli jutīga āda vai citi faktori, kas paaugstina risku saslimt ar ādas onkoloģiskajām slimībām. Regulāras pārbaudes palīdzēs sekot ādas veselībai un laicīgi pamanīt izmaņas, kas varētu būt nelabdabīgas. Agrīna diagnostika onkoloģiskajām slimībām ir būtisks faktors, kas uzlabo izredzes pilnībā izveseļoties. Dzimumzīmes obligāti pēc iespējas ātrāk jāpārbauda, ja:

  • īsā laikā mainījies tās izmērs, krāsa, forma;

  • dzimumzīme ir traumēta un nedzīst;

  • uzradies aizdomīgs dzimumzīmei līdzīgs ādas veidojums;

  • dzimumzīme asiņo, zvīņojas, niez.