Staburags.lv ARHĪVS

Aiztur laupītājus

Indulis Burka

2010. gada 25. janvāris 13:14

1597
Aiztur laupītājus

Sadarbojoties Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles iecirkņa kriminālpolicijas nodaļas un VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 1. nodaļas darbiniekiem, aizdomās par laupīšanu no privātmājas Kokneses novadā aizvadītā gada nogalē aizturēti noziedzīga grupējuma dalībnieki. 

2009. gada 9. decembrī vairāki vīrieši iekļuva privātmājā Kokneses novadā, sasēja 1936. gadā dzimušu sievieti un nolaupīja vairāk nekā 200 latu un mobilo tālruni.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informē, ka saistībā ar šo noziegumu aizturēti trīs agrāk tiesāti vīrieši. 1966. un 1965. gadā dzimuši rīdzinieki un 1986. gadā dzimis Kokneses novada iedzīvotājs. Vienam no aizturētajiem atņemta arī viltota invalīda apliecība.

Aizdomās turētajām personām piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta 2. daļas, kas paredz brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.