Staburags.lv ARHĪVS

5 lietas, ko varat darīt, lai jūsu trauku mazgājamā mašīna kalpotu ilgāk

www.staburags.lv

2021. gada 21. maijs 09:12

0
5 lietas, ko varat darīt, lai jūsu trauku mazgājamā mašīna kalpotu ilgāk

Iespējams, ka nesen esat iegādājies savu jauno virtuves palīgu, vai arī jums mājās jau ir trauku mazgājamā mašīna, kura vēl joprojām godam pilda savus pienākumus, – abos gadījumos ir vērts pielietot pāris vienkāršas gudrības, lai nodrošinātu, ka tā turpina nevainojami funkcionēt arī nākotnē. Jūs varat izdarīt pāris lietas, kas palīdzēs jūsu trauku mazgājamajai mašīnai būt vislabākajā iespējamajā formā, un par tām uzzināsiet šajā rakstā.


1. Notīriet ēdiena paliekas no visiem traukiem


Izrādās, ka trauku mazgājamā mašīna labāk darbojas, ja neliela trauku tīrīšana notiek jau pirms mazgāšanas. Jums nevajadzētu ielikt šķīvjus, bļodas vai jebko citu trauku mazgājamā mašīnā uzreiz no galda vai plīts; vispirms pārpalikumus vai pārtiku, kas vēl atrodas uz traukiem, ielieciet atkritumos vai kompostā. Šādi pārpalikumi ne tikai var likt ūdens notekcaurulēm ātrāk aizsērēt, bet arī kopējā trauku tīrība var pasliktināties, jo mazgāšanas līdzeklis nav radīts, lai cīnītos ar veseliem ēdiena atlikumiem.


2. Pārbaudiet, vai nav aizsērējumu


Tie var veidoties arī citu iemeslu dēļ, viens no tiem ir cietā ūdens radītās nogulsnes. Regulāri – un it īpaši tad, ja pamanāt, ka jūsu trauku mazgājamā mašīna nenotīra traukus pilnīgi tīrus – pārliecinieties, ka ūdens izsmidzināšanas caurumi trauku mazgājamās mašīnas iekšienē nav aizsērējuši.


3. Nepārpildiet trauku mazgājamo mašīnu


Ir viena lieta, par kuru visi varam vienoties – ja jūsu trauku mazgājamā mašīna būs pārāk pilna, tad trauku tīrība pasliktināsies. Tas notiek gan tādēļ, ka starp traukiem nav vietas, lai ūdens tur varētu iekļūt un tos atbrīvot no netīrumiem, gan arī tāpēc, ka nereti kaut kas var fiziski bloķēt ūdens ievades sistēmas kustības, un tādējādi tā ne tikai nevar izpildīt savu funkciju, bet arī tiek bojāta.


4. Pārbaudiet un notīriet durvju blīvējumu


Ja jūsu trauku mazgājamās mašīnas durvis nav pienācīgi noslēgtas, tā nevarēs uzturēt pienācīgu temperatūru trauku mazgāšanas cikla laikā. Pārbaudiet, vai durvju blīvējums pilnībā tās noslēdz, noslaukiet to, lai notīrītu jebkādus mazus netīrumus, un, ja nepieciešams, to var arī nomainīt, kas izmaksās daudz mazāk nekā jauna trauku mazgājamā mašīna.


5. Nelietojiet to pustukšu


Tā ir vienkārša matemātika: jo vairāk reižu jūsu trauku mazgājamā mašīna tiek izmantota, jo īsāks ir tās kalpošanas laiks. Jāatzīst, ka ik pēc dažām nedēļām ir vērts tajā ieliet divas glāzes etiķa, kas palīdzēs izšķīdināt cietā ūdens nogulsnes, un ļaut, lai trauku mazgājamā mašīna veic vienu ciklu pilnīgi tukša, bet pārējā laikā darbiniet trauku mazgājamo mašīnu tikai tad, kad tā ir piepildīta (bet ne pārpildīta!). Tas ne tikai saudzēs jūsu trauku mazgājamo mašīnu, bet arī palīdzēs lieki netērēt tādus resursus kā ūdens, elektrība un mazgāšanas līdzeklis.