Staburags.lv ARHĪVS

Par spīti neziņai, Skrīveru jaunieši trenējas handbolā

Par spīti neziņai, Skrīveru jaunieši trenējas handbolā

Pēc garās un brīžiem aukstās ziemas Skrīveru jaunie handbolisti atsākuši trenēties klātienē. Treniņu process pagaidām noris ārpus telpām, jo valstī  noteiktie ierobežojumi liedz trenēties iekštelpās, tomēr jaunajiem rokasbumbas spēlētājiem tas nav šķērslis  kvalitatīviem treniņiem.

Ziemā katrs trenējās patstāvīgi

Aukstajā periodā, kad nebija iespējas aizvadīt treniņus sporta zālē, sporta skolotājs un treneris Reinis Krasovskis, kā arī Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas direktors un treneris Aldis Rakstiņš saviem sportistiem sūtīja dažādus vingrojumu kompleksus, kuri palīdzēja jauniešiem uzturēt fizisko formu. Aldis Rakstiņš stāsta: “Atsākoties klātienes treniņiem, ļoti labi redzams, kuri mājās patstāvīgi trenējās, kā arī kuri no jauniešiem šos vingrojumu kompleksus nepildīja.” Papildus patstāvīgajiem treniņiem jaunākie zēni fizisko izturību trenēja slēpojot, savukārt vecākie puiši — slidojot un spēlējot hokeju.

Spēlē arī futbolu un basketbolu

Atsākoties klātienes treniņiem pavasarī, kā arī pirms tam neatņemama sastāvdaļa treniņos bija dažādu handbola elementu attīstīšana un fiziskā sagatavotība. Abi treneri stāsta, ka papildus handbolam uzmanība tiek pievērsta arī citiem sporta veidiem. Aldis Rakstiņš saka: “Protams, galvenais uzdevums attīstīt dažādus handbola spēles elementus, bet, spēlējot citus sporta veidus, treniņos tiek paplaši­-nāts redzējums, kā arī attīstīta komandas sadarbība. Pagaidām mēs veltām laiku futbolam, tomēr papildus handbolam tiek spēlēts arī basketbols un florbols, mērķis ir treniņu procesā iesaistīt arī volejbolu.” 
Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī, par nākotnes sacensībām nekas skaidri vēl nav zināms, tomēr jaunieši mērķtiecīgi apmeklē treniņus, lai nākamajās spēlēs varētu parādīt labu sniegumu. Sporta skolotājs Reinis Krasovskis saka: “Papildus darbam, kas tiek veikts treniņos, zēniem ir uzdevums skatīties Latvijas handbola izlases spēles un analizēt tās.” 

Skrīveri — atspēriena punkts

Jaunajiem handbolistiem Skrīveros ir iespēja attīstīties un likt pamatus savai nākotnes handbola karjerai, tomēr, ņemot vērā to, ka Skrīveros nav pieaugušo handbola komandas, kura spēlētu Latvijas handbola virslīgā, jaunajiem censoņiem tiek piedāvāta iespēja mācīties Murjāņu Sporta ģimnāzijā. Aldis Rakstiņš teic: “Skrīveri ir ļoti labs atspēriena punkts handbolista karjerai, tomēr, ja pamanu kādu īpašu talantu, iesaku mācības turpināt Murjāņos.