Staburags.lv ARHĪVS

Integrētie loģistikas pakalpojumi paver iespēju paplašināties ārzemēs un ietaupīt laiku

.

2021. gada 29. aprīlis 00:00

46
Integrētie loģistikas pakalpojumi paver iespēju paplašināties ārzemēs un ietaupīt laiku

Tirdzniecības uzņēmumi mūsdienās saskaras ar daudzām problēmām: pieaugošais pasūtījumu skaits, pieaugošā informācijas plūsma, tiekšanās pēc maksimālas klientu apmierinātības, vēlme ietaupīt izmaksas un, protams, laiku. Lai pielāgotos pastāvīgi mainīgajai tirgus situācijai un sinhronizētu visus piegādes ķēdes procesus, arvien vairāk tirdzniecības pārstāvju izlemj investēt kompleksajos loģistikas pakalpojumos. Šāds lēmums bieži vien pārvērš uzņēmumus par tirgus līderiem. Turklāt viena no populārākajām izvēlēm ir tieši 3PL pakalpojumi.


Piegādes ķēdes vadība mūsdienās ir nozīmīgs izaicinājums katram strādājošam uzņēmumam. Sākot ar preces pasūtīšanu no piegādātāja līdz tās piegādei klientam, visi vēlas izvairīties no biežāk pieļautajām kļūdām, piemēram, preču piegādes aizkavēšanās, neskaidrībām vai kravas bojājumiem. Lai nodrošinātu veiksmīgu visu piegādes ķēdes procesu vadību, loģistikas ekspertu palīdzība kļūst aizvien noderīgāka. Integrētie loģistikas pakalpojumi šobrīd strauji palielina savu popularitāti. Iemesls ir pavisam vienkāršs: tas ne tikai ietaupa daudz vērtīgā laika un naudas, bet arī palīdz optimizēt daudzus piegādes ķēdes procesus.

Automatizēto un sinhronizēto procesu laikmets

Kompleksā 3PL loģistika balstās uz automatizētiem procesiem. Īpašas noliktavas vadības sistēmas darbojas pēc mākslīgā intelekta principa un speciāli izstrādātiem algoritmiem, tāpēc ļauj racionalizēt visu darbu, kas saistīts ar preču administrēšanu – no izkraušanas līdz pat transportēšanai līdz klientam. Jautājumi par tādām tēmām, piemēram, kā ietaupīt vietu noliktavā, veidot dokumentus un rēķinus vai optimizēt procesus, vairs nebūs uzņēmumu vadītāju prātā. Gluži loģiski, ka tā vietā viņiem paliks vairāk laika biznesa ideju ģenerēšanai.

Uzņēmumi, kas piedāvā loģistikas pārvaldības pakalpojumus, ir pilnībā orientēti uz klienta vajadzībām, tāpēc bieži piedāvā izvēlēties ne tikai pakalpojumu kopumu, bet arī individuālus, dotajam uzņēmējam īpaši nepieciešamos pakalpojumus. Tas savukārt ļauj uzņēmējam vadīties pēc situācijas un izvēlēties sev vajadzīgo – preču uzglabāšanas risinājumu partnera noliktavā vai arī preču uzglabāšanu un administrēšanu ar iespēju tās piegādāt klientam.

Moderno noliktavu priekšrocības

Uzticams loģistikas pārvaldības partneris nodrošina, ka preces tiek uzglabātas noliktavās, kas atbilst visaugstākajiem kvalitātes standartiem un atbilstoši precēm pielāgotiem nosacījumiem. Mūsdienās daudziem loģistikas uzņēmumiem ir atsevišķas noliktavas produktiem, kuriem nepieciešami dažādi temperatūras režīmi, piemēram, noliktavas, kas paredzētas tieši pārtikas precēm. Arī šeit procesi tiek automatizēti, gluži tāpat kā visā piegādes ķēdē. Viena no populārākajām noliktavas pārvaldības programmām ir Manhattan WMS. Tā nodrošina efektīvāku preču saņemšanu un šķirošanu, ātru ražošanas bilances izsekošanu un papildu pasūtījumu organizēšanu. Tas nozīmē, ka visa informācija, kas saistīta ar klienta uzglabātajām precēm, tiek apstrādāta nekavējoties, neatkarīgi no noliktavā uzglabāto preču daudzuma, jo visas izmaiņas tiek fiksētas reālajā laikā. Ja izvēlēsieties preces uzglabāt partnera noliktavās, jums būs vairāk laika domāt par sava biznesa izaugsmi.

Vēl vairāk biznesa attīstības iespēju

Kompleksā loģistika paver daudzas iespējas paplašināt uzņēmējdarbību jaunos tirgos. Lielākā daļa loģistikas uzņēmumu izveido noliktavas vairākās stratēģiski izdevīgās vietās dažādās valstīs vai pilsētās. Atliek vien izvēlēties, kur vēlaties paplašināt savu biznesu, un ar sava partnera palīdzību attiecīgi varat paplašināt savu piegādes ķēdi. Kad preču uzglabāšana, administrēšana un uzskaite ir jūsu partneru rokās, jums atliek laiks pievērsties turpmākajiem soļiem, piemēram, jaunu tirdzniecības partneru atrašanai ārvalstu tirgos.

3PL loģistika palīdz pārvaldīt pieaugošo informācijas plūsmu un optimizēt katru piegādes ķēdes procesa daļu – sākot no preču pasūtīšanas no piegādātāja, preču saņemšanas, šķirošanas un marķēšanas līdz pasūtījumu nokomplektēšanai un sagatavošanai piegādāt klientam. Kad loģistikas pārvaldība ir profesionālu partneru rokās, tiek samazināts kļūdu skaits un palielināta klientu apmierinātība. Šāds sasniegums ir īpaši nozīmīgs, paplašinot uzņēmējdarbību ārvalstu tirgos.