Staburags.lv ARHĪVS

Konkursā par putniem iesniedz vairāk nekā simt darbu

Sandra Pumpure

2021. gada 13. aprīlis 08:29

168
Konkursā par putniem iesniedz vairāk nekā simt darbu

Pļaviņu bērnu bibliotēkā noslēdzies konkurss “Putni dabā”, kurā lasītāji varēja piedalīties visu martu. Atsaucība bija ļoti liela — iesniegts vairāk nekā simt dažādu darbu.

Pļaviņu bērnu bibliotēkas vadītāja Gunta Grandāne stāsta, ka konkurss veidots kopā ar kolēģi Antru Galiņu, lai rosinātu bērnus lasīt un darboties šajā laikā, kad bibliotēkas apmeklējums ir ierobežotāks.


— Bērni putnus varēja zīmēt, aprakstīt, veidot un citādi attēlot. Ja sākumā šķita, ka dalībnieku ir maz, tad vēlāk bijām pārsteigtas par lielo skaitu. Saņēmām vairāk nekā 20 dzejolīšu, ap 80 zīmējumu un ļoti daudz no dažādiem materiāliem veidotus putnus. Darbus iesniedza gan klātienē, gan “WhatsApp” vietnē, gan e-pastā. Tie visi ir skaisti un veidoti ar izdomu, — saka Gunta Grandāne.
Konkursā bērni piedalījās gan individuāli kopā ar vecākiem, gan klases un bērnudārza grupas. Jaunākajai dalībniecei ir trīs gadi, bet vecākā ir pusaudze. Ar pamudinājumu darboties un piedalīties bērnus uzrunāja ne tikai bibliotekāres, bet  arī Pļaviņu novada bērnudārzu metodiķe Dace Niedra, Pērses sākumskolas skolotāja Daiga Andersone un Pļaviņu novada ģimnāzijas 2. klases audzinātāja Ilze Stikāne. Visiem tapa izzinoši darbi par putniem dabā, kurus redzam retāk vai sastopam katru dienu.


Tagad bibliotekārēm priekšā pamatīgs darbs, lai sagatavotu piemiņas veltes konkursa dalībniekiem, jo tās pelnījis katrs.