Staburags.lv ARHĪVS

Iepērcies izdevīgi – iepērcies internetā

.

2021. gada 27. marts 00:00

42
Iepērcies izdevīgi – iepērcies internetā

Pēdējo desmit gadu laikā mēs esam pieredzējuši milzīgas izmaiņas patērētāju iepirkšanās paradumos. Mēs esam novērojuši, ka liels skaits cilvēku pāriet no iepirkšanās vietējos tirdzniecības centros un veikalos uz iepirkšanos tiešsaistē. Īpaši ar valstī pastāvošo situāciju daudzi veikali ir pārgājuši uz darbību tiešsaistes vidē, tādēļ arī mēs aplūkosim, kā iepirkties izdevīgāk.


Pērkot lietas tiešsaistē, tas bieži vien ir ērtāk, tomēr tas var dot arī lielākas atlaides kupona kodu un citu atlaižu dēļ, un tas bieži vien izmaksā mazāk nekā iepirkšanās fiziskajos veikalos vienkārši tāpēc, ka veikala īpašniekiem nav jādomā par papildu izmaksām, kas rodas un par kurām būtu jāmaksā vietējā veikalā.


Stratēģiski lietojiet akcijas kodus


Ja esat atradis dažus dažādus atlaižu kodus, nebaidieties vienā pirkumā izmantot vairāk nekā vienu. Dažos gadījumos tirgotājiem būs noteikti ierobežojumi attiecībā uz piemērojamo atlaižu kodu skaitu, bet citi veikali ļauj izmantot vairākus kodus vienlaicīgi. Jums vienkārši jāievada redzētie kodi pa vienam un jāpārbauda, ​​vai tie tiek pieņemti kases zonā. Neaizmirstiet vienmēr stratēģiski izmantot visas savas naudas taupīšanas iespējas. Ja jums ir viens kods procentuālai atlaidei no pirkuma summas no pirkuma un cits kods fiksētas summas atlaidei, vispirms izmantojiet procentuālo atlaidi, lai samazinātu kopējo pirkuma summu, un tad fiksētās atlaides kodu.


Pārbaudiet, vai nav iespējams veikt uzkrājumus


Tāpat kā kupona kodus, vienmēr jāpārbauda, ​​vai jūs varat arī saņemt naudu atpakaļ, iepērkoties tiešsaistē. Vietnes, piemēram, Ksenukai, Jysk, Rimi un citas, ļauj jums nopelnīt kādu noteiktu procentu no jūsu iztērētajiem līdzekļiem, pabeidzot pirkumu. Lai izmantotu šo iespēju, jums ir tikai jāreģistrējas attiecīgajā vietnē un jākļūst par klienta kartes īpašnieku. Pēc tam katrs jūsu veiktais pirkums ļaus uzkrājumam jūsu kontā augt, un to pēc tam varēsiet izmantot nākotnes pirkumu apmaksai.


Neiepērcieties uzreiz


Tas var izklausīties dīvaini, taču atteikšanās no tiešsaistes iepirkumu grozā ieliktajiem produktiem var dot jums atlaidi. Jums vienkārši jāpārliecinās, vai esat pierakstījies vietnē, lai tirgotājs zinātu, ka tas esat jūs, tad ielieciet grozā vēlamās preces un pēc tam pametiet vietni. Daži tirgotāji labprāt mudinās jūs pabeigt pirkumu, tāpēc atradīs veidus, kā padarīt darījumu jums izdevīgāku. Nereti dažu dienu laikā jūs varat saņemt e-pastu ar īpašu atlaides kodu vai bezmaksas piegādes piedāvājumu. Nav garantijas, ka tas darbosies katru reizi, taču, ja jūs nesteidzaties un iepirkumu veikt nav obligāti, ir vērts to izmēģināt.


Reģistrējieties veikala jaunumu saņemšanai


Daudzi tirgotāji piedāvā atlaižu kodus vai piedāvājumus apmaiņā pret reģistrēšanos savam jaunumu biļetenam. Ksenukai, Jysk, Rimi un citi lielveikali piedāvā iespēju reģistrēties jaunumu saņemšanai, tomēr ik pa laikam jums tiek atsūtīti arī akcijas kodi. Iespējams, ir vērts šos ziņojumus arī tādēļ, jo tie ļaus jums sekot līdzi izpārdošanai un īpašiem reklāmas pasākumiem. Lai izvairītos no iesūtnes piepildīšanas, ieteicams izveidot atsevišķu e-pasta adresi, kas ir paredzēta tikai šāda veida e-pastiem – tā visus jaunumus būs vieglāk pārvaldīt. Nereti arī akcijas buklets var saturēt kādu akcijas kodu, tomēr šāda tipa e-pastos tie ir sastopami daudz biežāk.


Sekojiet zīmoliem sociālajos tīklos


Ja izmantojat Instagram vai citus sociālos tīklus, pārliecinieties, vai sekojat sev patīkamajiem zīmoliem. Uzņēmumi arvien vairāk veido tikai sociālajiem tīkliem veidotas akcijas un piedāvājumus, kurus akcijas buklets jums nevarēs sniegt. Vairākums vispirms izplata informāciju par akcijām savos sociālo tīklu kontos, tādēļ arī jūs varat būt pirmais, kurš uzzina par akciju un to izmanto.


Mēģiniet atbrīvoties no piegādes izmaksām


Piegādes izmaksas var jūs pārsteigt brīdī, kad nonākat pie kases zonas, taču ir veidi, kā no tām atbrīvoties. Dažos gadījumos tirgotāji piedāvās bezmaksas piegādi, kad iztērēsiet noteiktu summu, tādēļ, ja esat pāris eiro attālumā no tā, lai varētu saņemt bezmaksas piegādi, var būt vērts tērēt nedaudz vairāk. Ja nevēlaties iegādāties vēl kaut ko citu tad Ksenukai, Jysk, Rimi un citos veikalos varēsiet paņemt pasūtījumu no sev tuvākā veikala. Lielākā daļa piedāvā šo pakalpojumu bez maksas vai par mazāku piegādes maksu. Papildus ietaupījumiem tas arī izslēdz nepieciešamību gaidīt piegādi vai risku to nokavēt.