Staburags.lv ARHĪVS

Neretieši iegūst trešo vietu ķīmijas erudīcijas konkursā

Agita Grīnvalde-Iruka

2021. gada 19. marts 17:46

140
Neretieši iegūst trešo vietu ķīmijas erudīcijas konkursā

Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas komanda ieguvusi trešo vietu uzņēmuma “Grindeks” rīkotajā tiešsaistes erudīcijas spēlē “Prāta turnīrs”. 

Uzņēmuma “Grindeks” pārstāve Laila Kļaviņa stāsta, ka konkurss pulcēja vairāk nekā 140 komandu no visas Latvijas, savukārt fināla kārtā piedalījās 50 erudītākās. “Grindeks” “Prāta turnīrā” vidusskolēni atbildēja uz dažādiem erudīcijas jautājumiem ar uzsvaru ķīmijā. 

Turnīrs norisinājās trijās kārtās. Vienas spēles laikā tika uzdoti 70 jautājumi.  atbildes  sniegšanai bija atvēlētas 30 sekundes. Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas komanda ieguva augsto trešo vietu, pateicoties savām zināšanām un ātrai atbilžu iesniegšanai. Vidējais komandas atbilžu iesniegšanas laiks fināla spēlē bija 3,5 sekundes. 

Komandu pārstāvēja Samanta Cvetkova, Trīna Pavloviča, Marta Ragele, Monta Apeināne un Kārlis Plusniņš. Viņu vadītāja bija Neretas vidusskolas skolotāja Sandra Silava, kas pieteica komandu dalībai turnīrā.  Komandas dalībnieki, ieskaitot skolotāju, katrs saņems vērtīgu balvu — portatīvo lādētāju.

Turnīra mērķis bija veicināt jauniešu interesi un izpratni par ķīmijas un farmācijas risinājumiem mūsdienu pasaules izaicinājumiem, ļaujot arī pārbaudīt savu erudīciju.