Staburags.lv ARHĪVS

5 svarīgākās lietas, kas jāzina pirms zobu implantu ievietošanas

.

2021. gada 20. marts 00:00

338
5 svarīgākās lietas, kas jāzina pirms zobu implantu ievietošanas

Lielākā daļa cilvēku ir dzirdējuši par zobu implantiem un cik lieliski tie var aizvietot trūkstošus zobus vai būt par pamatu protēzēm. Bet ne visi cilvēki ir piemēroti kandidāti šiem super-izturīgajiem un reālistiskajiem zobu aizvietotājiem. Šeit apkopoti 5 biežāk apspriestie jautājumi, ko pacienti uzdod zobārstam, kad vēlas tikt vaļā no neērtajām zobu protēzēm un aizvietot tās ar pastāvīgiem, dabiska izskata zobu implantiem.

1.Kaula daudzums ir ļoti nozīmīgs

Apakšējā daļa impalntam jeb tieši tā daļa, kas tiek 'implantēta' ir diezgan līdzīga skrūvei, ko Tu izmantotu mājās, lai saskrūvētu kaut ko kopā. Un tieši tā pat kā mājās, skrūvei ir nepieciešams kaut kas pie kā pieķerties, lai divi objekti turētos kopā. Šajā gadījumā, skrūve izmanto žokļa kaulu, lai droši nostiprinātu zoba aizvietotāju.

Problēma rodas no tā, ka, tad kad Tu pazaudē zobu, Tavs žokļa kauls samazinās. Jo ilgāk Tev trūkst zobs, jo vairāk kauls būs sarucis. Tas burtiski sabrūk un absorbējas Tavā ķermenī, jo ir zaudējis iemeslu būt. Tas sarūk platumā, augstumā un blīvumā. Pēc laika, vairs nav palicis pietiekami daudz kaula, lai implantam būtu pie kā 'pieķerties' un tas palielina neveiksmīgas operācijas iespējamību. Vienīgais veids kā pateikt precīzi ir veikt rentgenu, lai noskaidrotu tieši cik daudz kaula ir atlicis un vai kauls ir gana veselīgs un stiprs. Kaula zudums ir visbiežākais iemesls, lai cilvēks nebūtu labs kandidāts zobu implantiem, bet vienīgais veids kā būt pilnībā pārliecinātam, ir veicot rentgenu. 


2.Smēķētāji, uzmanieties!

Smēķētājiem, ir lielāks risks, ka zobu implanti nesadzīs. Smēķētāja mute dzīst daudz ilgāk un dažkārt nesadzīst nekad. Konstantā gaisa vilkšana smēķējot, traucē dzīšanas mehānismu. Lielākoties, speciālisti ieteiks pārstāt smēķēt pirms un dzīšanas procesa laikā. Kāpēc neiemainīt šo neveselīgo ieradumu pret veselīgu un skaistu smaidu?

3.Kopējā veselība

Lielākā daļa, labi kontrolētas veselības problēmas ir pieļaujamas, bet ir dažas slimības, kas noteikti nepieļauj implantu ievietošanu. HIV, slikti kontrolēts diabēts un citas slimības būtu jāapsriež ar savu zobārstu vai ģimenes ārstu. Kā arī alerģija pret titānu, var likt izmantot citu materiālu implanta veidošanā, tā ka šī arī ir svarīga detaļa, ko apspriest ar savu zobārstu.

4.Zobu implantu ievietošana ir process.

Implantu ievietošana ir process, kas var aizņemt pat vairākus mēnešus. Dažkārt ir jāsāk ar bojātā zoba izņemšanu un citām procedūrām, un tad vēl ir jāgaida kamēr tas pilnībā sadzīs līdz var sākt pašu implantēšanu.

5.Regulāras pārbaudes ir nepieciešamība

Tādēļ, ka zobu impalntēšana ir vairāku fāžu process, ir svarīgi regulāri veikt vizītes pie zobārsta. Šis nodrošinās, ka implants ir labi ievietots un dzīst labi. Arī pēc implanta vai kronīša ievietošanas, regulāras vizītes ir vajadzīgas, lai pārliecinātos, ka implants ir veselīgs un bez komplikācijām.


Zobārstniecība Dental Medical piedāvā plašu pakalpojumu klāstu: diagnostiku, ārstēšanu, implantoloģiju, endodontiju, zobu balināšanu, ortodontiju, rentgenta izmeklējumus u.c. pakalpojumus.