Skrīveros jau tecina kļavu sulas
Saldā sula bioloģiski sertificētā mežā tiek iegūta vairāk nekā no simt kļavām.“Ņēmu rokās svīķurbi un devos pie kļavas, ieurbu un... nekas nesanāca. Domāju, ir sulu laiks, tomēr biju kļūdījies. Nākamajā pavasarī agri kādai no kļavām bija nolūzis zars. Es to nozāģēju, un no zāģējuma vietas tā tecēja sula, ka nolēmu palikt apakšā bļodu. Pa dienu tā pietecēja pilna. Ar kļavām nav tik vienkārši kā ar bērziem – ir jānoķer pareizais brīdis," par savu pieredzi, kā pirms vairākiem gadiem sācis tecināt kļavu sulas, stāsta "Ragāru" īpašnieks JĀNIS VAIVARS no Skrīveriem, kurš nu plāno pievērsties arī kļavu sīrupa izgatavošanai — raksta izdevums "Praktiskais Latvietis".
Kategorijas
- Reklāmraksti
- Afiša
- Balles
- Izstādes
- Koncerti
- Teātris
- Citi pasākumi
- Sporta pasākumi
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Veselība
- Vaļasprieks
- Lietotāju raksti
- Latvijā un pasaulē
- Dzīve laukos
- Izglītība
- Operatīvie dienesti
- Novadu ziņas
- Aizkraukles novadā
- Jaunjelgavas novadā
- Kokneses novadā
- Neretas novada
- Pļaviņu novada
- Skrīveru novadā
- Vecumnieku novadā
- Viesītes novadā
- Sports
- Viedokļi/Komentāri
- Statiskas lapas
- Pazudis/atrasts
- Abonēšana
- "Staburaga" projektu raksti
- Kultūra