Staburags.lv ARHĪVS

Bērnu audzināšanas jautājumos palīdz...telefoni!

.

2021. gada 26. februāris 00:00

48
Bērnu audzināšanas jautājumos palīdz...telefoni!

Kādreiz mobilos telefonus ir dēvējuši par vislielāko ļaunumu. Un kā ir mūsdienās? Vai telefoni ir ļaunums vai neaizstājams palīgs bērnu audzināšanā? Par to, ka viedierīces ir kaitīgas bērniem, ir rakstīts daudz, un reti kurš uzdrošinās radikāli mainīt viedokli par viedierīcēm un vārdu “problēma” aizstāt ar “priekšrocība”.

Ja nedaudz pamainīsim tēmas virzienu, runājot par viedtālruņu priekšrocībām mūsdienu cilvēkiem, uzreiz kļūst acīmredzams, ka šīs ierīces ir visnoderīgākās pasaulē. Telefoni mums ir vajadzīgi saziņai, izglītībai, atpūtai, ceļojumiem...

Dažos gadījumos tikai viedtālruņi palīdz uzturēt sakarus ar ģimeni un draugiem. Citos gadījumos tie palīdz iemūžināt svarīgus dzīves mirkļus. Iedomājaties, viedtālruņi pat palīdz radīt jaunās ģimenes, jo jaunieši visbiežāk iepazīstas internetā! Un tā kā mūsdienās telefoni vienmēr ir pa rokai, mēs varam tos izmantot arī bērnu audzināšanas jautājumos.

Bet kā telefoni var palīdzēt bērnu audzināšanā? Visgrūtākā profesija ir "būt par mammu", un, lai būtu vairāk laika gan bērniem, gan pašai māmiņai, var izmantot dažādas mobilās lietojumprogrammas, kas ievērojami atvieglos jūsu dzīvi. Piemēram, mūzikas lietotnes, kas palīdzēs mazuļiem aizmigt un mierīgi gulēt – klasiskā mūzika vai baltais troksnis. Bet lejuplādētās audio pasakas vai dzejolīši būs ideāls kompanjons bērniem, piemēram, mašīnā – pa ceļam uz bērnudārzu vai laukiem.

Priekšrocību ir daudz, galvenais, lai būtu vēlme tās atrast. Interneta veikalā rdveikals.lv piedāvājumā ir vairāk nekā 600 mobilie telefoni, kas būs lieliski piemēroti gan vecākiem, gan viņu bērniem. Pie tam, visas ierīces var ērti atlasīt pēc vēlamiem parametriem un pārskatāmi salīdzināt.