Staburags.lv ARHĪVS

Kādos gadījumos saukt auto evakuatoru?

.

2021. gada 18. februāris 00:00

133
Kādos gadījumos saukt auto evakuatoru?

Ziema ir tas laiks, kad autovadītājiem uz ceļa jābūt īpaši uzmanīgiem, jo laikapstākļu dēļ palielinās risks ar auto ieslīdēt grāvī vai piedzīvot kādas tehniskas problēmas. Dažkārt radušos situāciju var atrisināt paša spēkiem, bet citreiz nepieciešami auto evakuatora pakalpojumi.

Kādos gadījumos tas būs noderīgi? Par to vairāk turpinājumā.


Ja vajadzīga tehniskā palīdzība uz ceļa


Automašīnai uz ceļa var rasties dažādas problēmas - sabojājies vai nosēdies akumulators, nestrādājoša ātrumkārba vai citas tehniskas ķibeles. Ja pats neproti problēmu novērst vai arī nav līdzi nepieciešamie instrumenti, viens no ātrākajiem risinājumiem ir auto evakuatora izsaukšana. Ar tā palīdzību bojātais transporta līdzeklis tiks nogādāts līdz autoservisam vai citam galamērķim.


Ja auto iekļuvis ceļu satiksmes negadījumā


Ziemā, kad ceļi nereti ir stipri apledojuši, braukt ir īpaši bīstami, un risks iekļūt ceļu satiksmes negadījumā palielinās. Kā zināms, ar krietni sasistu automašīnu piedalīties ceļu satiksmē ir aizliegts, tādēļ jāizsauc auto evakuators.


Apledojuša ceļa dēļ autovadītājs var zaudēt kontroli un auto var ieslīdēt grāvī. Arī šajā gadījumā noderēs evakuatora palīdzība. Pirms tam gan der pārliecināties, ka evakuators būs pietiekami spēcīgs, lai izvilktu spēkratu no grāvja.


Kā izvēlēties labāko pakalpojuma sniedzēju?


Situācijas uz ceļa mēdz būt neparedzamas, tādēļ ikvienam autovadītājam vajadzētu saglabāt telefona numuru, kur zvanīt, ja nepieciešami auto evakuatora pakalpojumi.


Lai izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem, svarīgi izvēlēties uzticamu pakalpojuma sniedzēju. Pirms tam svarīgi noskaidrot, vai:


  • Pakalpojuma sniedzējam ir nepieciešamā licence;

  • Tiek nodrošināta auto evakuācijas apdrošināšana;

  • Pakalpojuma sniedzējam ir pieredze arī komerciālo kravu pārvadāšanā


Apstiprinošas atbildes norāda uz augstu pakalpojuma kvalitāti.


Sazinoties ar pakalpojuma sniedzēju, būs jāizstāsta esošā situācija, kā arī jānorāda precīza atrašanās vieta un tas, cik cilvēku būs nepieciešams vest.


Vai auto evakuatora pakalpojumi ir iekļauti apdrošināšanā?


Ir divu veidu auto apdrošināšanas - OCTA un KASKO. Octa likums nosaka, ka šī polise ir obligāta ikvienam motorizētam transportlīdzeklim, kas piedalās ceļu satiksmē. Jāuzsver, ka OCTA polise sedz tos izdevumus, kas ceļu satiksmes negadījuma rezultātā radušies trešām personām un to mantai. Tātad - OCTA polise nesedz zaudējumus, kas radušies vainīgajai pusei un tās spēkratam. Arī tad, ja automašīnai ir tehniskas problēmas un nepieciešami auto evakutatora pakalpojumi, visus izdevumus sedz auto īpašnieks.


KASKO, savukārt, ir brīvprātīga transportlīdzekļu apdrošināšana. Atsevišķos gadījumos, piemēram, ja auto iegādāts līzingā, KASKO polise var būt obligāta. Atkarībā no izvēlētā apdrošinātāja un risku seguma, KASKO apdrošināšana sedz izdevumus, kas radušies ceļu satiksmes negadījuma, dabas stihiju, kā arī trešās puses ļaunprātīgas rīcības rezultātā.


Ir apdrošinātāji, kas tehnisko palīdzību uz ceļa iekļauj KASKO polisē. Tas nozīmē, ka apdrošinātā transportlīdzekļa īpašnieks var saņemt auto evakuatora pakalpojumus, kad vien tas nepieciešams. Šajā gadījumā tehnisko palīdzību uz ceļa sniegs uzņēmums, kam ir līgums ar apdrošinātāju.


Pērc apdrošināšanas polisi internetā!


Visērtāk un ātrāk atrast savām prasībām piemērotāko apdrošināšanas polisi ir internetā. Iespēju noformēt OCTA un KASKO sniedz vairāki apdrošinātāji - atšķiras gan piedāvājumi, gan to izmaksas. Līdz ar to ir vērts veltīt laiku tam, lai izvēlētos savām vajadzībām piemērotāko risinājumu un par to nepārmaksātu.

Visu aktuālo informāciju par auto apdrošināšanu atradīsi Octas.lv. Tā ir iespēja salīdzināt vairāku apdrošinātāju piedāvājumus un izvēlēties izdevīgāko.

Ieskaties un uzzini vairāk - Octas.lv!