Staburags.lv ARHĪVS

Pie Taurkalnes dzelzceļa stacijas notika divu vilcienu sadursme

Indulis Burka

2010. gada 5. februāris 15:27

2180
Pie Taurkalnes dzelzceļa stacijas notika divu vilcienu sadursme

Vecumnieku novada Valles pagasta Taurkalnē ceturtdienas vakarā notika divu kravas vilcienu sadursme. Nelaimes gadījums beidzies bez nopietnām sekām.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Diāna Purviņa "Staburagu" informē, ka sadursme notika ap pulksten 23.30. Uzņēmuma “Latvijas dzelzceļš” vilciena mašīnista vadītajam vilcienam, kurš brauca virzienā no Daugavpils uz Jelgavu, nepietiekami nostrādāja darba bremzes. Veicot ārkārtas bremzēšanu, viņš nespēja savlaicīgi pirms pārmijām apturēt vilciena sastāvu un pabrauca garām aizliedzošajam semafora  signālam.

Lokomotīve ietriecās priekšā stāvošā vilciena aizmugurējā cisternā. Nelaimes gadījumā bojāts ietriekušās vilciena lokomotīves sāna stūris un otra vilciena cisterna, kas sadursmes brīdī bija tukša.

Vilcienu mašīnisti nelaimes gadījumā necieta.

Savukārt “Latvijas dzelzceļš” informē, ka sadursme notikusi tādēļ, ka mašīnists neaprēķinājis  nepieciešamo apstāšanās ceļa garumu. Sadursme bijusi bīstama, taču mašīnistam izdevies samazināt ātrumu, un vilcieni palika uz sliedēm.