Staburags.lv ARHĪVS

“Lauku sētai” ardievas neteiks

www.staburags.lv

2021. gada 5. februāris 00:00

1
“Lauku sētai” ardievas neteiks

Pirms šova lūdzām atraktīvo novadnieku Jāni Rāznu, kura dzimtā puse ir Skrīveri, uz ekspresinterviju. 

— Vai šova filmēšana notika arī Aizkraukles reģionā? 

— Kopā filmēšana bija desmit dažādās Latvijas vietās. Tuvākā vieta Aizkrauklei bija Ķeguma novads, Birzgales pagasts, atpūtas vieta “Daugavmala”, kas ir 12 kilometru no Jaunjelgavas. Vietas atlasīju ļoti rūpīgi, pēc iespējas pārklājot visu valsts teritoriju. Biju no Balvu līdz pat Ventspils novadam.

 — Vai tev nešķiet, ka teiciens par to, ka vīrieša mīlestība iet caur vēderu, zaudējis savu aktualitāti, jo vīrieši taču paši ir labi pavāri. Arī pavāru šovos galvenokārt darbojas stiprais dzimums. 

— Ar skumjām jāatzīst, ka daļēji tik tiešām tas ir zaudējis savu aktualitāti. Bet tieši jaunais raidījums šo atrisina, jo visām sērijām cauri vijas neuzkrītošs, bet motivējošs pamudinājums tieši stiprajam dzimumam ķerties pie katliem un pannām un pagatavot garšīgu ēdienu. Arī visas desmit receptes esmu atlasījis pēc iespējas vienkāršākas — tādas, ar kurām tiks galā arī cilvēks bez pavāra iemaņām. — Ja tev nebūtu bārdas, kā sauktos šovs? 

— “Ceļo un gatavo ar Rāznu”. Man bija vairāki nosaukuma varianti, bet salīdzinoši ātri nokļuvu līdz “Lokāla ceļojuma pavāršovs — Ceļo un gatavo ar Bārdu”. 

— Cik ilgi jau draudzējies ar bārdu? — Sāku audzēt pirms nepilniem diviem gadiem, bet ik pa laikam piefrizēju — veidojot formu un sekojot līdzi, kā izskatās. Līdz ar to garumā tik ātri nestiepās. Nu jau trīs mēnešus audzēju bez piefrizēšanas. Daļēji paldies “kovidam”. — Vai, tavuprāt, spēja gatavot piemīt visiem cilvēkiem? 

— Jā, uzskatu, ka minimāli nepieciešamajā līmenī spēja gatavot piemīt ikkatram. Bet, lai to darītu forši, tas ir pašam jāgrib. Un daudzi to negrib. 

— Vai jaunais šovs nozīmē, ka “Lauku sētai” teiksi ardievas? 

— Oi, nekādā gadījumā! Cik vien ilgi būs “Lauku sēta” un man būs iespēja būt raidījuma vadītājam, to izmantošu. Mums, starp citu, “Lauku sētas” filmēšanas komandā ir šāds jociņš: dalībnieki mainās, saimnieki mainās, saimniecības mainās, filmēšanas vietas mainās — tikai Jānis ir vienīgais, kurš nemainās. 

— Nesen Maestro Raimonds Pauls nosvinēja jubileju. Pēc tās viņš teica: “Nekad man vairs nerādiet tortes!” Uz kādu gleznainu vietu tu viņu aizvestu un ko pagatavotu? 

— Uz Gārsenes pili un tās takām, kur pasniegtu ēdienu “Versija par pildītu papriku”. 

*** Sarunas beigās Jānis Rāzna piebilst, ka priecājas par uzrunu “novadnieks”, jo sirdī joprojām ir no Aizkraukles reģiona.

 Jāni Rāznu iztaujāja Ināra Sudare