Staburags.lv ARHĪVS

Ātrie kredīti mainās. Vai zini kā?

.

2021. gada 1. februāris 00:00

134
Ātrie kredīti mainās. Vai zini kā?

Ātrie kredīti sen jau nepārsteidz un neizraisa jautājumus – teju visi zina par iespējām aizņemties īstermiņā, un šis pakalpojums ir stabili pieprasīts. Taču ātro aizdevumu nozare nestāv uz vietas, un to ietekmē gan likumdošanas izmaiņas, gan patērētāju ieradumi. Vai vēlies uzzināt, cik daudz, ar kādiem nosacījumiem un uz kādu termiņu tagad var aizņemties līdz algas dienai? Tad lasi par ātro kredītu jaunumiem šajā rakstā!

Ātrie kredīti 2020. gadā: vecais un jaunais Ātrais aizdevums ir īstermiņa kredīts ar atmaksas termiņu līdz 30 dienām – šis standarta apraksts jau labu laiku ir spēkā tikai daļēji. Pielāgojoties nesenajām likumdošanas izmaiņām, nebanku aizdevēji sākuši piedāvāt adaptēto ātro kredītu, kas ir tikpat operatīvs kā iepriekš, taču ar savām īpatnībām:

  • ātrā kredīta kredītlimits ir atkarīgs gan no aizņēmēja ienākumu līmeņa un kredītvēstures, gan no vēlamā atmaksas termiņa – lielāku summu iespējams aizņemties uz garāku termiņu;

  • pie dažiem aizdevējiem ātrais kredīts var būt pieejams ar elastīgākiem atmaksas nosacījumiem, piemēram, pirmajā maksājuma datumā aizņēmējs var izvēlēties, atmaksāt aizdevumu pilnā apjomā vai daļēji;

  • saskaņā ar jaunajiem likumdošanas noteikumiem, ātrie kredīti Latvijā ar maksimālo atmaksas termiņu 30 dienas nevar pārsniegt 50% no minimālās algas.

Pārejos aspektos īstermiņa aizdevumi nav mainījušies – tie vēl joprojām ir nebanku aizdevēju pakalpojumi, kas pieejami internetā. Pieteikties kredītam var pusminūtes laikā, un, labvēlīgā gadījumā, naudu var saņemt aptuveni pēc pusstundas. Taču pirms uzņemies parādsaistības, pārbaudi, vai vari to atļauties! Lasi tālāk, kā izvērtēt savu situāciju un aizņēmuma nepieciešamību!

3 lietas, kas jāizdara pirms aizņemšanās Ātrā kredīta ņēmējs netiekas ar kreditoru, lai pārrunātu iespējamos aizņemšanās nosacījumus. Tieši tāpēc potenciālam aizņēmējam jābūt īpaši uzmanīgam, izvērtējot vienu vai otru piedāvājumu. Uzdevumu atvieglo atbildīgas aizņemšanās principi:

  • apsver aizņemšanos tikai tad, ja Tev ir stabili ienākumi un vari novirzīt kredītmaksājumiem noteiktu summu, neapraudot savu budžetu. Neaizmirsti arī par kredīta termiņu – ja vēlies norēķināties ar kreditoru pakāpeniski, Tev jābūt pārliecinātam par savu maksātspējas līmenis visa aizdevuma termiņa laikā;

  • izvērtē piedāvājumus detaļās, nevis paļaujies uz reklāmas saukļiem. Piemēram, ātrie kredīti bez procentiem izskatās izdevīgi, taču procentu atlaide ir spēkā tikai 30 dienas, turklāt aizdevumam var būt samazināts kredītlimits;

  • apdomā aizņemšanās iemeslu. Ja trūkstošo summu var iekrāt dažu mēnešu laikā, iespējams, ātrais kredīts nebūs labākais risinājums. Īstermiņa aizdevums ir paredzēts tikai neatliekamiem tēriņiem, tāpēc rūpīgi izvērtē aizdevuma nepieciešamību un nesteidzies pieteikties kredītam impulsīvu lēmumu dēļ.

Šie sagatavošanas posmi attiecas uz aizņēmēja personīgo situāciju, taču ir vēl viens ne mazāk svarīgs solis, kas noteikti jāveic pirms pieteikšanās kredītam. Runa ir par kredītu salīdzināšanu, kas palīdz pareizi novērtēt piedāvājumu un atrast sev piemērotāko pakalpojumu.


Ātrie kredīti – salīdzini un izvēlies! Visi ātrie kredīti izskatās vienādi? Nepavisam, katram piedāvājumam ir savas īpatnības un ar tām ir visvieglāk iepazīties, salīdzinot aizdevumus vienuviet. Tev nav pašam jāmeklē informācija aizdevēju mājaslapās, jo kredītu salīdzināšanas platforma Credly to jau ir izdarījusi. Credly mājaslapā atradīsi parocīgas salīdzināšanas tabulas, aizdevumu veidu aprakstus un noderīgus padomus par un ap aizņemšanos.


Ātrie kredīti nav jauns pakalpojums, taču aizņemties atbildīgi iespējams tikai tad, ja zini jaunāko un precīzāko informāciju. Ieskaties Credly mājaslapā un izmanto speciālistu padomus sev par labu!