Staburags.lv ARHĪVS

Pie farmaceita pēc zālēm un padoma

Sandra Pumpure

2021. gada 26. janvāris 06:19

1042
Pie farmaceita pēc zālēm un padoma

Par farmaceitu lielākoties esam raduši domāt — cilvēks, kurš aptiekā pārdod zāles. Tomēr tā ir daudz plašāka profesija. Arī aptiekārs nav tikai darbinieks, kurš pārdod medikamentus, bet bieži pirmais un visvairāk pieprasītais veselības aprūpes speciālists, pie kura vēršamies, kad radušās veselības problēmas.

SIA “Ivina” “Euroaptiekā” Aiz­krauklē strādā darbinieki ar dažādu pieredzi, bet katrs šo darbu veic ar vislielāko vēlmi palīdzēt cilvēkam rūpēs par veselību. Ik dienu aptiekā iegriežas daudz pircēju, jo iecienījuši tās darbu.

Aptiekas vadītāja Ina Skrimble par farmaceiti strādā teju 18 gadu. Studiju izvēle bija apzināta, lai gan mācības nebija vieglas.
— Jā, pamatā bija ķīmija, bet tas nav nekas tāds, ko nevar apgūt. Arī citiem iesaku nebaidīties un izvēlēties farmāciju par nākotnes profesiju, jo tai ir plašas iespējas un perspektīvas. Studējot varēja izvēlēties, kur pēc tam strādāšu, un mani vienmēr vairāk saistīja darbs aptiekā. Jau tolaik zāles maz gatavoja uz vietas, bet pamatā ir darbs ar cilvēkiem, kas man vienmēr paticis, — atzīst Ina.
Pirmā darbavieta viņai bija diennakts aptieka Ogrē, kas deva lielu dzīves un darba pieredzi, kā arī izaugsmi. Pēc laika ģimenes dēļ vēlējusies mierīgāku ritmu, un nomainīta cita aptieka turpat Ogrē. Kad “Euroaptieka” pirms pieciem gadiem atvēra savu filiāli Aizkrauklē, labprāt izvēlējusies iespēju tajā strādāt, jo tā ir arī tuvāk dzīvesvietai.

Visu materiālu lasiet šeit: