Staburags.lv ARHĪVS

Jaunus finanšu pakalpojumus mazajiem uzņēmumiem drīzumā nodrošinās SIA “PayRay”

.

2021. gada 8. janvāris 00:00

131
Jaunus finanšu pakalpojumus mazajiem uzņēmumiem drīzumā nodrošinās SIA “PayRay”

Nav nekāds noslēpums, ka mazajiem uzņēmējiem cīņa par izdzīvošanu un biznesa attīstību ir sarežģītāka, jo viņi atrodas lielo uzņēmumu ēnā visās jomās, arī iespējā saņemt savām vajadzībām piemērotus finanšu pakalpojumus. Piemēram, kredīts uzņēmumiem var būt nesasniedzams mērķis tikai tāpēc, ka tie neatbilst banku izvirzītajām augstajām prasībām. 


“Tāpēc kredīts maziem un vidējiem uzņēmumiem ir viens no pakalpojumiem, ko redzam kā jomu, kuru attīstīt tieši Latvijā, jo tā šobrīd ir atstāta novārtā,” par plānoto pakalpojumu klāstu komentē SIA “PayRay” vadītājs un finanšu eksperts Mareks Basankovičs.


Lietuvas uzņēmums ienāk Latvijas finanšu tirgū

2020.gadā Latvijā darbību ir uzsācis Lietuvas finanšu uzņēmums SIA “PayRay” un apzināti izvēlējies aktīvi apgūt tās finanšu nozares nišas, kuras ir izaicinošas. Finanšu pakalpojumu klāsts, kas jau tuvāko mēnešu laikā būs pieejams klientiem Latvijā, tiks orientēts tieši uz mazajiem un vidējiem uzņēmumiem un to specifiskajām vajadzībām, jo līdz šim tas nav nodrošināts pietiekamā apjomā un pakalpojumi bijuši pārāk neelastīgi savā pieejamībā.


SIA “PayRay” ir meitasuzņēmums Lietuvas bankai, kura licenci no Eiropas Centrālās bankas saņēmusi 2019. gadā, bet līdz tam Lietuvā darbojās kā faktoringa uzņēmums. 


Galvenie attīstības virzieni

Šobrīd uzņēmums plāno attīstīt divus galvenos virzienus, kuros nodrošinās pakalpojumus saviem biznesa klientiem – tas ir kredīts uzņēmumiem un faktorings.


  • Kredīts uzņēmumiem, ko “PayRay” piedāvās mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, paredzēts biznesa attīstībai un nosprausto mērķu sasniegšanai. Kredīts uzņēmumam ar laiku būs pieejams arī bez ķīlas, pamatojoties lielākoties uz uzņēmuma biznesa rādītājiem. Kā arī uz sadarbību varēs pretendēt mazie uzņēmumi, kuri kādu iemeslu dēļ citviet saņēmuši finansējuma atteikumu. Protams, eksperti pirms lēmuma pieņemšanas izvērtēs uzņēmuma finanšu datus, esošās ķīlas un citu būtisku informāciju, bet lēmuma pieņemšanā nozīmīga loma būs arī tam, kādā nozarē uzņēmums darbojas, cik šī joma ir perspektīva, kāds ir uzņēmuma potenciāls.


  • Faktorings jeb rēķinu finansēšana Latvijā ir mazāk pazīstams pakalpojums, bet “PayRay” plāno mainīt šo situāciju. Faktoringa līguma noslēgšana sniedz uzņēmumam stabilu un paredzamu apgrozāmo līdzekļu plūsmu, kas maziem uzņēmumiem ir ļoti būtiski. Apmēram 90% no pircējiem izrakstīto rēķinu summas kontā tiks saņemti jau tuvāko dienu laikā, nevis tad, kad rēķinu reāli apmaksās. To garantēs faktoringa uzņēmums atbilstoši noslēgtajam faktoringa līgumam.


“Kopš “PayRay” darbības uzsākšanas Latvijā par faktoringa iespējām interesējušies jau vairāki desmiti uzņēmumu, kas liecina par to, ka šo pakalpojumu Latvijā ir nepieciešams attīstīt,” stāsta M. Basankovičs.


Finanšu pakalpojumi, kas piemēroti mazā biznesa vajadzībām

SIA “PayRay” jau sākotnēji sevi pieteicis kā mazā un vidējā biznesa ekspertu, kas arī savā darbībā fokusēsies tieši uz šī segmenta uzņēmumiem un tiem pielāgotiem finanšu pakalpojumiem. “PayRay” līdzšinējā pieredze ļauj izveidot tieši tādu pakalpojumu klāstu, kas atbilst mazā biznesa vajadzībām un specifikai. 

Galvenie principi, kas tiks nodrošināti “PayRay” pakalpojumiem, ir:

  • vienkārša un saprotama pieteikšanās;

  • ātra lēmuma pieņemšana;

  • individuāla pieeja katram klientam;

  • elastīgas atmaksas iespējas;

  • pieejamība arī bez ķīlas;

  • naudas izmaksas jau 48 stundu laikā.


Mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, lai tie varētu koncentrēties uz savu tiešo darbību un arī spētu attīstīties, spēcīgs finanšu partneris, kas saprot viņu vajadzības, ir viens no sekmīgas nākotnes stūrakmeņiem. SIA “PayRay” plāno kļūt par stabilu un vadošu finanšu tirgus dalībnieku Latvijā, kam vietējie uzņēmēji uzticas un ir gatavi kopīgi realizēt pat drosmīgākos biznesa plānus un ambīcijas.