Staburags.lv ARHĪVS

Ceļvedis saldētavas iegādei

.

2020. gada 9. decembris 06:00

131
Ceļvedis saldētavas iegādei

   Saldētavām ir viena galvenā pamata funkcija - sasaldēt pārtiku bez tās sabojāšanas. Pārtikas sasaldēšana, savukārt, ļauj ietaupīt gan laiku, gan ieekonomēt finansiāli. Savlaicīga pārtikas iegāde vairumā, izmantojot izdevīgāku cenu piedāvājumus, patiesi ļaus novirzīt finanses citiem mērķiem, svarīgākiem un nepieciešamākiem, iespējams pat impulsīvākiem un izklaidējošākiem. Izmantojot šādu iepirkšanās taktiku, var ātri vien atgūt par saldētavu iztērēto naudu, protams, ja tā ir iegādāta kvalitatīva un ar ilgstpējīgu mūžu. Kam tad būtu jāpievērš uzmanība?


                 Brīvi stāvoša vai iebūvējama saldētava

Brīvi stāvošās saldētavas ir vispopulārākais un lētākais veids, ko iegādāties. Tās plusi ir tādi, ka novietot var jebkur, kur ir brīvi pieejama elektrības kontaktligzda un veicot izmaiņas virtuves izkārtojumā, vietu var brīvi mainīt pēc garstāvokļa un nepieciešamības.

    Iebūvējamās saldētavas ir apslēptas, kas nozīmē, ka tā nebūs pamanāma virtuves izvēlētajā dizainā. Tai ir nepieciešams iepriekš izvēlēties, kur to novietos, jo virtuves iekārtā nepieciešams izbūvēt speciālu vietu, ar nepieciešamajiem izmēriem. Šāda tipa saldētavas nevarēs pārvietot pēc sirds patikas, ja vien nav plānots mainīt pašu virtuves iekārtu vai ja tā atļauj atsevišķi pārvietot konkrēto daļu.

                      Ātrā sasaldēšana

                      Šī funkcija dod iespēju ātri un kvalitatīvi sasaldēt pārtiku īpaši zemā temperatūrā, kas ļauj saglabāt tajā esošās barības vielas un vitamīnus. Saldētas pārtikas kvalitātes uzturēšana lielā mērā ir atkarīga no tā, cik ātri notiek sasalšanas process, kas nozīmē, jo ātrāka sasaldēšana, jo mazāk pazaudētas barības vielas un kvalitatīvāks produkts pēc atsaldēšanas.

Saldējot pārtiku ir jāpievērš uzmanība tās ieteicamajam uzglabāšanas laikam saldētavā, tas, savukārt, ir atkarīgs no tādiem faktoriem, kā pārtikas sastāvs, kvalitāte, derīguma termiņš u.c. Kā, piemēram, gaļa, ar īpaši augstu tauku saturu, uzglabājama saldētavā aptuveni 4- 6 mēnešus, bet liesu gaļu varēs uzglabāt ilgāk, līdz pat 12 mēnešiem.


                  FrostFree funkcija

                  Šī konkrētā funkcija rūpējas par to, lai saldētavā neveidojas apledojums, bet arī saglabā optimālu mitruma līmeni ledusskapī. Šādas saldētavas īpaši atkausēt nav nepieciešams, tomēr, neskatoties uz to, ieteicams vismaz reizi gadā ledusskapi atvienot no elektrības padeves un saldētavu iztīrīt.

                  LED kontroles displejs

                  Visērtākais veids kā pastāvīgi kontrolēt temperatūru, kā arī laicīgi palīdzēs novērst iespējamos bojājumus, jo informēs par nevēlamām izmaiņām, kā, piemēram, pēkšņu temperatūras paaugstināšanos.

                   Energoefektivitāte

                    Saldētava darbojas nepārtraukti, lai tās galvenā funkcija tiktu izpildīta, kas nozīmē, ka tā visu diennakti izmantos enerģiju, tādēļ ir svarīgi pievērst uzmanību energoefektivitātei.

    Elektropreces vērtē pēc energoefektivitātes skalas, kur maksimālā energoefektivitātes klase ir A+++, zemākā G. Jo augstāka energoefektivitātes klase, jo vairāk var ietaupīt elektrības izdevumos.

Izmērs Pirms iegādāties saldētavu, jābūt izpratnei par saviem iepirkšanās paradumiem, pārtikas uzglabāšanas paradumiem, cik cilvēku izmantos saldētavu, lai ietilpība atbilstu nepieciešamībai un vajadzībām, un tiktu izmantota, pēc iespējas, lielāka telpa. Mirkļa impulss nebūs pareizākais iegādes izvērtēšanas kritērijs.

                Piemērotākās saldētavas iegāde šķiet sarežģītāka, ja procesā patiesi iedziļinās. Primārais mērķis šai elektroprecei ir viens, sasaldēt, taču svarīgi ir arī saglabāt sasaldētās pārtikas uzturvielas pēc iespējas ilgāk, nezaudējot tās nepareizi uzglabājot.


                Kritēriju ir neskaitāmu, kam būtu jāpievērš uzmanība, sākot ar tehniskajām lietām, beidzot ar dizainu, bet primārais ir izpratne par lietderību, funkcionalitāti un katra paša vajadzībām.