Staburags.lv ARHĪVS

5 idejas tiešsaistes ballītei

.

2020. gada 28. novembris 00:00

464
5 idejas tiešsaistes ballītei

Ballītei nav šķēršļu pat tad, ja nespējat atrasties vienā vietā. Galvenais – gribēt būt kopā! Pašreizējie notikumi visā pasaulē ir iegrozījuši lietas tā, ka katram no mums nepieciešams pieslēgt radošo domāšanu, lai atklātu jaunus kopābūšanas veidus. Lai padarītu šo uzdevumu vienkāršāku, dalāmies ar 5 idejām tiešsaistes ballītei – dzimšanas dienai, Jaunajam gadam vai citiem svētkiem.

Powerpoint prezentācijas

Skumsti pēc draugiem un draudzenēm? Sen neesat tikušies? Noorganizējiet virtuālo tikšanos ar uzdevumu! Ja agrāk uz tikšanos nesāt augļu groziņus, tad tagad ir laiks nākt ar Powerpoint prezentāciju azotē.

Kā sagatavoties šādai prezentāciju ballītei?

  • Sagatavojiet viesu sarakstu.

  • Katru vārdu pierakstiet uz atsevišķas lapiņas.

  • Tiecieties virtuālajā vidē un veiciet šo lapiņu izlozi.

  • Iepazīstiniet ar uzdevumu, kurš jāizpilda līdz ballītei. Katrai personai jāizveido prezentācija par izlozēto personu.

  • Lai ballīte būtu jautrāka, varat sniegt arī vadlīnijas, pēc kurām jāveido šī prezentācija, piemēram:

  • Neveiklāko situāciju top 5;

  • Negaidītākās lietas, ko par šo personu var atrast internetā;

  • Aptaujas rezultāti (sagatavojiet jautājumus, ko uzdosiet citiem par konkrēto personu, un atbildes apkopojiet prezentācijā);

Galvenais – ļaujiet vaļu savai fantāzijai, un jautri pavadīts laiks lieliskā kompānijā būs garantēts.

Karaoke

2020. gada Eirovīzija jau tika atcelta. Kā būs tālāk, neviens nezina. Ko nu? Karaoke no dīvāna ir lieliska ideja!

Kurš gan nav dziedājis dušā, gatavojot vakariņas vēl jo vairāk – ballītē draugu kompānijā? Kā izrādās, šo pasākumu var ļoti ērti pārnest arī uz virtuālo vidi. Līdzīgi kā iepriekšējā piemērā, varat izlozēt cilvēkus un konkrētas dziesmas, vai vienkārši noteikt kādu aktuālu tematiku, piemēram, 90tie gadi vai pašmāju romances.

Izaicinājumu vakars

Sarakstiet, jūsuprāt, jautrāko izaicinājumu sarakstu un izpildiet tos tiešsaistes ballītes gaitā. Lūk, pāris idejas izaicinājumiem:

  • Pilnu muti nerunāju. Pa vienam liekat mutē zefīrus katru reizi pasakot frāzi, par kuru esat vienojušies, piemēram, “Pilnu muti nerunāju”. Uzvar tas, kurš var ielikt mutē visvairāk zefīru un vēl aizvien saprotami izteikt vārdus.

  • Labākais aktieris uzvar! Sacenšaties, kurš var labāk imitēt kāda cita ballītes dalībnieka runas stilu un manieri. Tas, kuram izdodas vislabāk, uzvar.

  • Patiesība vai risks? Atceroties skolas laikus, izaicinājuma vakarā varat uzspēlēt visu izaicinājumu priekšteci jeb spēli “Patiesība vai risks”. Katram dalībniekam pēc kārtas uzdod jautājumu: “Patiesība vai risks?”. Dalībnieks tad attiecīgi vai nu atbild pilnībā patiesi uz citu dalībnieku jautājumu vai izdara kaut ko izaicinošu, ko ierosina citi dalībnieki.

  • Uzmini dziesmu pēc kustībām! Centies attēlot dziesmas vārdus ar kustībām un citiem jāuzmin, kas tā par dziesmu.

Konkurss

Patiesībā teju visas izklaides un aktivitātes no reālās dzīves iespējams pārnest uz virtuālo vidi. Piemēram, plaši pazīstamie konkursi. Šeit gan jāļauj vaļa savai fantāzijai un jāizdomā kādus konkursus rīkot. Viens no variantiem – konkurss par labāko Ziemassvētku kartīti. Atšķirībā no PowerPoint prezentācijas, šajā gadījumā varat pildīt uzdevumu pasākuma gaitā.

Alias Viena no populārākajām ballīšu spēlēm – Alias. Šo spēli ir ļoti viegli izspēlēt arī virtuālajā vidē. Iepriekš tikai jāsagatavojas un visi jānodrošina ar vārdiem, ko skaidrot. Tad tos sajauc nenoteiktā secībā un izlozē. Spēles mērķis ir, neminot izlozētā vārda sakni, izskaidrot šo vārdu ar sinonīmiem, kas vedina uz pareizo atbildi tā, lai komandas biedri uzminētu pēc iespējas vairāk vārdu noteiktā laika posmā.

Tiešsaistes ballītes saknes – ballīte klātienē

Noorganizēt foršu tiešsaistes ballīti nav nedz laikietilpīgi, nedz dārgi. Tomēr, šķiet, mēs vēl līdz galam neesam apraduši ar šādu formātu. Lūk, daži praktiski padomi, lai tiešsaistes ballīte izdotos:

Ja nolem rīkot ballīti, dari to ar prieku, pilnu atdevi un no sirds

Nevajag uzņemties vienam paveikt visus uzdevumus. Arī tad, ja esi ballītes iniciators, deleģē paveicamos uzdevumus citiem. Labā ziņa – to būs krietni mazāk nekā klātienes ballītē. Pats svarīgākais – parūpējies par scenāriju. Tā tapšanā noteikti var iesaistīt visus viesus.

Radi svētku sajūtu sev apkārt

Svarīgi, lai tu ne tikai piedalītos ballītē, bet gan arī justos svinīgi. Tādēļ pacenties rīkoties tā, kā tu rīkotos, ja dotos uz klātienes ballīti. Sapucējies, piemeklē atbilstošu apģērbu, varbūt pat izdekorē telpu, atbilstoši svētku tematikai. Viena no tiešsaistes ballīšu priekšrocībām – tās noteikti ir maciņam draudzīgākas, nekā klātienes.

Neaizmirsti par dāvanām

Ja tā ir drauga dzimšanas diena vai Ziemassvētki, neaizmirsti par dāvanām. Tiešsaistes ballīte nenozīmē, ka jālauž visas vecās tradīcijas. Iesakām vienkārši mazliet pielāgot formātu. Piemēram, ja dāvanas nav iespējams pasniegt klātienē, padomā par dāvanu karti – elektronisku vai fizisku ar kurjerpiegādi. Tā kā mājas režīmā tērējam mazliet mazāk un ekonomējam uz klātienes ballīšu izdevumiem, iespējams, šogad sanāks sarūpēt ievērīgas dāvanas pat bez ātro kredītu palīdzības.